U-Olimpia Cluj se pregătește pentru al zecelea sezon consecutiv în Liga Campionilor. Interviu cu antrenorul Iulian Szekely

Multipla campioană a României la fotbal feminin, U-Olimpia Cluj, a încheiat sezonul 2019-2020 așa cum l-a început, pe prima poziție, sezon încheiat prematur din cauza pandemiei de coronavirus.

„Olimpicele” au încheiat neînvinse acest sezon, cu 10 victorii și un rezultat de egalitate, iar pentru al zecelea an consecutiv vor reprezenta România în cea mai importantă competiție din lume, UEFA Women’s Champions League.

Jucătoarele campioanei României, cele mai multe dintre ele componente al loturilor reprezentative, au urmat în ultimele trei luni programele de pregătire primite de la antrenorii clubului, dar și de la staff-ul loturilor naționale din care fac parte.

Iulian Szekely, antrenorul principal al echipei, a vorbit într-un interviu acordat pentru frf.ro despre actuala perioadă, despre planurile de viitor ale campioanei și despre obiectivele pe care „U” Olimpia și le fixează în fiecare an.

Redăm interviul integral acordat de antrenorul Olimpiei:

Cum a decurs această pauză forțată?

Foarte greu. În primul rând pentru că a fost o situație fără precedent. Am încercat însă să gestionăm această perioadă cât mai bine. Fetele au avut programe de pregătire atât de la club, cât și de la echipele naționale. Ioana Bortan, căpitanul echipei, s-a ocupat de fete, a organizat sesiuni de pregătire online.

De cât timp are nevoie o jucătoare de fotbal, un sportiv profesionist, pentru a-și reveni după o astfel de perioadă?

De aproximativ opt săptămâni de pregătire. Cu o condiție: să nu mai intervină altceva. Noi am dori să începem pregătirea spre finalul lunii iunie.

Care sunt obiectivele pentru viitorul sezon?

Obiectivele rămân aceleași pe plan intern: Cupa României și campionatul! Vrem, de asemenea, să trecem de faza grupelor UEFA Women’s Champions League. Așteptăm cu emoții însă tragerea la sorți pentru că, din cauza rezultatelor din sezonul trecut, am putea face parte din a doua urnă valorică. Vom vedea. Dorim să găzduim grupa din Liga Campionilor. Asta pentru că avem sprijinul autorităților, al Primăriei Cluj și al Consiliului Județean Cluj. Avem în continuare sprijinul sponsorilor: Decathlon, Bistro Casa de Piatră, Avastar, 7 Uși. Olimpia Cluj a găzduit meciuri din grupele Ligii Campionilor în urmă cu trei ani.

Ce noutăți aveți în lot?

Am reușit să o transferăm pe Carolina Țabur, 22 de ani, „decarul” naționalei din Republica Moldova, una dintre cele mai vânate jucătoare din Liga 1. Carolina a mai evoluat la Vasas Femina Odorheiu Secuiesc și Heniu Prundu Bârgăului. Anul trecut a fost MVP-ul finalei Cupei României dintre Vasas și Fortuna Becicherecu Mic, când a marcat trei goluri. În afară de acest transfer, am reușit să o aducem și pe Maria Stamate, o jucătoare puternică și robustă, care s-a remarcat în Liga 1 ca fiind un  fundaș dreapta cu certe calități fizice, dar și tehnice. Maria a evoluat sezonul trecut la Universitatea Galați, iar în martie a fost convocată în premieră la reprezentativa de senioare pentru turneul  desfășurat în Antalya.

Aveați nevoie de o asemenea jucătoare?

Sigur. Jucam cu o singură atacantă și aceea foarte tânără. Este vorba despre Adina Borodi, născută în 2004, o jucătoare de mare talent. Aveam nevoie de încă o atacantă.

Cum o puteți caracteriza în câteva cuvinte pe Carolina Țabur?

O jucătoare cu determinare, cu un bun control al balonului, polivalentă.

Mia Ganea și Andreea Corduneanu au rămas la Heniu Prundu Bârgăului?

Ele au fost împrumutate de noi sezonul trecut la Heniu. Vor rămâne în continuare acolo.

Revin Mara Bâtea și Melinda Nagy

– Ioana Bortan rămâne?

Da, Ioana va continua. Va continua și Mara Bâtea, care a suferit teribil din pricina unei accidentări la gleznă. A stat pe tușă mai bine de jumătate de an… O așteptăm să revină și pe Melinda Nagy. Și ea vine după o accidentare foarte gravă suferită în primăvara anului trecut la un meci al primei reprezentative.

Ce obiective mai aveți pentru sezonul viitor?

Să avem  echipe la toate categoriile de vârstă, șase grupe adică: U7, U9, U11, U13, U15 și U17! Cred că la U17 avem în acest moment cel mai numeros lot din țară, 24 de jucătoare.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *