Avancronică: CFR – FCSB: Primul derby din Liga 1 după o pauză de două luni

Campioana en-titre CFR Cluj va evolua duminică, 14 iunie, de la ora 20:00, unul dintre cele mai importante meciuri pentru câștigarea celui de-al șaselea titlu, împotriva rivalei FCSB.

Echipa antrenată de Dan Petrescu pornește înaintea partidei cu un avans de 4 puncte în fața celor de la FCSB și FCU Craiova și cu un avantaj în ceea ce privește disputarea meciului pe teren propriu, chiar dacă în urma pandemiei fanii nu vor putea fi în tribune.

Plusuri și minusuri CFR Cluj

Echipa din Gruia pleacă cu un dezavantaj în ceea ce privește componența băncii tehnice după plecarea cu scandal a lui „secundului” Alin Minteuan, un fost jucător și antrenor devotat trupei din Gruia care a fost capabil anul trecut să mențină formația în frunte după plecarea lui Antonio Conceicao, iar în locul său a venit Costin Curelea, care a fost secundul lui Ilie Poenaru la Academica Clinceni.

În ceea ce privește componența lotului, CFR Cluj a reușit transferul lui Kevin Boli după ce a achitat grupării din China Guizhou Hengfeng suma de 300.000 de euro. Tot în ceea ce privește lotul există zvonuri că Michael Perreia (15 meciuri, 2 goluri, 2 pase de gol) și Yacouba Sylla (4 meciuri) vor părăsi în curând lotul feroviarilor.

Un alt plus pentru clujeni este victoria de moral, la limită, scor 2-1, în amicalul cu Hermanstadt.

Plusuri minusuri FCSB

În ceea cei privește pe cei de la FCSB, echipa se confruntă cu mai multe minusuri la capitolul lot, dar și în partidele amicale. În echipa „roș-albaștrilor” sunt accidentați Ionuț Panțâru în urma antrenamentelor tari efectuate la baza din Berceni și Iulian Cristea. De asemenea, de la formația patronată de Gigi Becali a plecat Harlem Gnohere după ce și-a reziliat în mod amiabil contractul.

În cele două jocuri amicale desfășurate la baza din Berceni, echipa antrenată de Bogdan Vintilă a pierdut ambele meciuri cu Voluntari 0-2 și cu Academica Clinceni, 2-3.

Singurul plus al celor de la FCSB este faptul că au început antrenamentele puțin mai devreme decât restul echipelor.

În urma acestei pandemii cotele tuturor echipelor au scăzut, iar în prezent FCSB are un lot în valoare de 29.10 mil de euro, iar CFR unul în valoare de 25.23 de mil de euro.

Meciul se va disputa fără spectatori ca urmare a măsurilor impuse de autorități din cauza pandemiei de coronavirus.

Stroia Cătălin

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *