„U” Cluj a zdrobit Turris Măgurele și a urcat în vârful clasamentului

Una dintre candidatele la promovare în acest an, Turris Turnu Măgurele a fost învinsă luni, 12 octombrie, de o manieră categorică de Universitatea Cluj, scor 1-4 (0-2), într-o partidă care a contat pentru etapa a șaptea a ligii secunde.

Meciul a început cu echipa gazdă în ofensivă, trecându-și în cont două semi-ocazii. Mai întâi, Blănaru și-a încercat norocul cu un șut la colțul lung, dar Luchin a respins în careu din alunecare (12). Turris a dominat prima jumătate de oră de joc, iar Țegle a reluat din voleu cu latul din marginea careului mic, dar balonul a trecut peste poartă (20).

La prima ocazie notabilă la poarta gazdelor, Universitatea Cluj a trecut la conducere pe tabelă prin reușita lui Nicolae Pîrvulescu, care a profitat de o minge respinsă în față de Duțu la șutul lui Gavra (25).

Jocul s-a echilibrat, iar cele două formații s-au tatonat reciproc. Gazdele au cerut un penalty în minutul 39 după o ieșire hazardată a lui Vlad Muțiu, care l-a lovit pe Blănaru, dar „centralul” partidei a lăsat jocul să continue. La faza imediat următoare, pe un contraatac fulger, clujenii au majorat diferența la 2-0 în minutul 40, grație reușitei lui Dragoș Novac, care l-a învins pe Duțu cu o reluare plasată de la marginea careului. Pîrvulescu a intrat în careu în viteză, a întors un adversar și a șutat la colțul lung, dar Duțu a respins in extremis în corner (45+1).

În debutul reprizei secunde, Turris a redus din diferență prin Alexandru Sălcianu, după ce a înscris cu o lovitură de cap în urma unui corner (56). Alb-negrii au avut o ocazie notabilă în minutul 67, după ce Tamaș a reluat acrobatic înalt în careu, iar Luchin îi suflă cu capul o minge care se îndrepta spre Gavra (67).

U le-a tăiat aripile celor de la Turris și au majorat din nou diferența la două goluri. Intrat la pauză în locul lui Meșter, tânărul Denis Mâneran a înscris cu un șut din 10 metri lateral dreapta la colțuș lung, la capătul unei faze create pe axa Pârvulescu – Gavra – Novac – Negrean (71). Gavra a scăpat spre poartă și ar fi putut înscrie, dar lobul său din marginea careului a trecut puțin pe lângă poartă (75).

Rămas singur cu poarta goală după o combinație cu Negrean pe dreapta, Dragoș Novac l-a învins pe Duțu și a bifat dubla în această partidă, tranșând soarta partidei la 1-4 (88).

Meciul s-a încheiat, iar Costel Enache rămâne neînvins pe banca Universității Cluj, iar etapa viitoare va primi vizita formației Concordia Chiajna vineri, 16 octombrie, de la ora 18:00.

În urma acestei victorii clare, „șepcile roșii” au urcat pe locul 2 în clasament, cu 13 puncte, fiind la patru puncte de liderul U Craiova 1948.

Echipele de start:

Turris Turnu Măgurele (4-3-3): Duțu – Mitrea, Sălcianu, Pîrvulescu, Nicola (Buleică, min. 59) – Pană (cpt) (L. Mihai, min. 46), Haită, Țegle – Damașcan, Blănaru (Voinea, min. 46), Sima (Niță, min. 46)

Rezerve: Ducan, B. Matei, Buleică, Voinea, Niță, L. Mihai, T. Butoiu

Antrenor: Eric Lincar

„U” Cluj (4-5-1): Muțiu – Neciu, Tamaș (cpt) (A. Mureșan, min 80), Luchin, Rus – Pîrvulescu (Al. Pop, min. 86), Novac, Telcean (Negrean, min. 46), Filip, Meșter (Mâneran, min. 46) – Gavra (Taub, min 90+1)

Rezerve: Vâtcă, A. Pop, Taub, Mâneran, Ștefănescu, Goga, A. Mureșan, Negrean

Antrenor: Costel Enache

Cartonașe galbene: Voinea (47) // Tamaș (59), Negrean 63)

Clasamentul Ligii a 2-a

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

One thought on “„U” Cluj a zdrobit Turris Măgurele și a urcat în vârful clasamentului

  1. Izmail octombrie 13, 2020 at 11:45 am

    In varful clasamentului? Tu stii ce inseamna asta, Manule? Varful clasamentului e locul 1, bai jurnalist autoproclamat! Esti vai de pula ta, bloggere! Lasati-va si lasati-ne! Si tu, si momaia aia surescitata si putin alfabetizata de Tibi Farcas. Se tot lauda ca o scos ceva carti, dar nu mentioneaza ca editorii lor si-o luat concediile pe 5 ani dupa ce si-au terminat treaba. De ce nu lucrati in institutii media consacrate? Ca sunteti VARZA, d-aia! Cu placere, loserilor!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *