„U” Cluj a obținut o remiză cu Chiajna după o repriză a doua pe care a dominat-o autoritar. Juniorul Denis Mânăran a salvat un punct pentru „șepcile roșii”

FC Universitatea Cluj și Concordia Chiajna au încheiat la egalitatea confruntarea disputată vineri, 16 octombrie, pe Cluj Arena, scor 1-1 (0-0), în cadrul etapei cu numărul 8 din Liga a 2-a. După o primă repriză ștearsă, în care nu au arătat prea mult fotbal, clujenii au ieșit la joc după ce au primit gol în debutul părții secunde și au controlat meciul, reușind să egaleze prin juniorul Denis Mânărean.

Șapte minute de joc au trecut și am avut o primă situație notabilă în urma unei lovituri de colț de pe dreapta, dar Chesneau s-a întins perfect și a respins din fața lui Telcean (7). Tot în urma unui corner, al treilea consecutiv, Pîrvulescu a trimis mult peste poartă (8). Tamaș a trimis o pasă la întâlnire din propria jumatate, mingea a fost interceptată de Pîrvulescu, care a trimis în plasa laterală din 15 metri (18).

Foto Silvia Rusu

Concordia a deschis scorul în urma unei centrări din lovitură liberă trimisă de Lazăr, balonul a căzut în careu, de unde fundașul Christos Intzidis a reluat în poartă, dar reușita a fost anulată pentru un ofside (20).

Foto Silvia Rusu

Prima jumătate de oră a meciului a fost una extrem de echilibrată, fără ocazii prea mari de ambele părți, iar cele două formații s-au tatonat reciproc, fără a amenința periculos poarta adversă.

Foto Silvia Rusu

Prima repriză s-a încheiat cu Chiajna în atac. Llullaku a centrat înalt în careu, dar mingea a fost respinsă în corner. Ilfovenii au continuat să preseze poarta lui Muțiu și au mai avut o lovitură de colț, dar defensiva Universității a eliminat pericolul și prima parte s-a încheiat.

În debutul mitanului secund, la prima acțiune periculoasă la poarta alb-negrilor, Concordia a deschis scorul pe Cluj Arena în minutul 53 prin Azdren Llullaku, care l-a fentat pe Mureșan și a trimis plasat la colțul lung din pasa lui Nsiah (53). Ocazie foarte mare pentru ilfoveni, Ionuț Biceanu a șutat puternic de la 20 metri, iar mingea a fost respinsă cu dificultate de Muțiu în corner (56).

Enache a realizat o triplă schimbare în minutul 58. Au intrat Dorin Goga, Alexandru Pop și Denis Mâneran în locul lui Cristian Gavra, Andrei Mureșan și Cosmin Meșter.

„U” început să forțeze atacul în încercarea de a restabili egalitatea. Tânărul Mâneran a surprins defensiva oaspeților cu un șut plasat din unghi, dar Chesneau a intervenit și a respins în corner de sub bară (65).

Antrenorul Universității Cluj a mai realizat o dublă schimbare, Pîrvulescu i-a lăsat locul lui Barbu, respectiv Negrean a fost schimat cu Ștefănescu.

Enache s-a dovedit inspirat în minutul 58 al meciului, când l-a schimbat pe Meșter cu Denis Mâneran, acesta din urmă reușind să restabiliească în minutul 72 cu un șut plasat din interiorul careului (1-1).

„Șepcile roșii” au preluat controlul partidei după golul care a adus egalarea și au început să preseze tot mai tare poarta oaspeților. Bogdan Barbu a șutat plasat de la 20 metri spre poartă, dar mingea a lovit rădăcina barei (78). Goga și-a încercat norocul cu un șut la poartă de pe partea dreaptă, dar mingea a trecut puțin pe lângă (79). Novac a tras un șut plasat din semi-voleu de la marginea careului, dar portarul ilfovenilor a reținut cu dificultate (84). Ocazie mare pentru Concordia după o ieșire hazardată a lui Muțiu, dar Tamaș a scos de pe linia porții o minge care se îndrepta spre poart (87).

Elevii lui Costel Enache au încheiat partida în atac, forțând golul de trei puncte, însă nu au reușit să fructifice situațiile create și confrutarea s-a încheiat 1-1.

În urma acestui rezultat, studenții au acumulat 14 puncte în clasament, fiind în continuare pe locul 2, însă următoarele clasate mai au de disputat meciuri.

––––––––––––––––––-

Următorul joc oficial pentru Universitatea Cluj va fi în Cupa României, pe terenul formației de ligă a treia Viitorul Șelimbăr marți, 20 octombrie, de la ora 14:30.

În campionat, „U” se va deplasa la Mioveni pentru partida din etapa a 9-a a ligii secunde. Meciul a fost programat luni, 26 octombrie, de la ora 19:00.

Echipele de start:

U Cluj: Muțiu – Neciu, Tamaș (cpt), A. Mureșan (Al. Pop, min. 58), L. Rus – Pîrvulescu (Barbu, min. 70), Telcean, Novac, Meșter (Mâneran, min. 58) – Negrean (Ștefănescu, min. 70), Gavra (Goga, min. 58).

Rezerve: Vîtcă, Mâneran, Luchin, Taub, Barbu, A. Pop, Filip, Ștefănescu, Goga

Antrenor: Costel Enache

Concordia Chiajna: Chesneau – Stănică, Marc (cpt), Intzidis, Oanea – Lazăr (Herghelegiu, min 82), Biceanu (Cucu, min. 90+1), Safsaf (Kanda, min. 70), Mihalcea, Llullaku – Nsiah (Arnăutu, min. 82)

Rezerve: C. Lungu, Cherecheș, Vișan, CUcu, D. Kanda, Piper, Herghelegiu, Arnăutu, Cocoș

Arbitru principal: Andrei Florin (Târgu Mureș)

Asistenți: R. Birdeș (Pitești), I. Cristian (Craiova)

Rezervă arbitri: Nagi Vladimir

Delegat de joc: T. Biriș

Obs. de arbitri: G. Constantin

Cartonașe galbene: // Safsaf (41), Nsiah (70), Biceanu (85)

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *