Stadionul Cluj Arena, pregătit pentru găzduirea Campionatului European de Atletism pe echipe

O delegație a European Athletics a vizitat recent Cluj Arena în vederea verificării condițiilor oferite pentru găzduirea, în premieră pentru România, a Campionatului European de Atletism pe echipe, cu probe pe un stadion. Evenimentul va avea loc în perioada 19-20 iunie 2021.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Experții care au vizitat stadionul au fost extrem de încântați de condițiile pe care le oferim atleților și staff-urilor tehnice. Ne bucurăm să putem găzdui pe stadionul emblemă al Clujului și al întregii Transilvanii un nou eveniment sportiv de înaltă ținută”.

În urma discuțiilor dintre experții tehnici și reprezentanții stadionului s-au pus la punct detalii cu privire la desfășurarea competiției, astfel gazda, Cluj Arena, a reconfirmat faptul că va implementa toate cerinţele referitoare la transmisia televizată, amplasarea echipamentelor tehnice de cronometraj şi măsurare, a sistemelor video şi de comunicaţii.

Campionatul European de Atletism pe Echipe, Liga 1 care se va desfășura pe Cluj Arena va reuni la start nu mai puțin de 13 echipe reprezentative: Belarus, Belgia, Cehia, Elveția, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Olanda, Suedia, Turcia, Norvegia și România. În Liga 1 a acestei competiții sunt reprezentate unele dintre cele mai puternice țări în atletism, din echipele participante făcând parte numeroși atleți medaliați la campionatele mondiale și europene și deținători de recorduri mondiale.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *