Constantin Răduță își începe astăzi oficial mandatul de președinte la FC ”U” Cluj. Portretul fostului fotbalist de la Universitatea

Fostul jucător al Universității Cluj, Constantin Răduță, își începe astăzi, conform unui comunicat oficial, mandatul de președinte, el fiind numit vineri, 9 aprilie 2021, în funcție.

Sportul Clujean îi dedică un portret noului președinte. Fost jucător la ”U”, acesta a jucat trei sezoane în tricoul alb-negru, unul în „B” și două în „A”.

Constantin Răduță a venit la ”U” Cluj în sezonul 1977/78, în divizia B, de la Șoimii Sibiu, pe postul de mijlocaș stânga, la concurență cu Valentin Berindei. În acel sezon Berindei a concurat cu Răduță.

În sezonul 1978/79, Berindei e cedat, iar Răduță joacă des. El va evolua în 17 meciuri și va înscrie un gol. ”U” Cluj promovează în Divizia A.

Ultimul sezon petrecut la ”U” Cluj a fost în 1979/1980, unde a prins 21 de meciuri și a marcat 5 goluri. El a concurat pe post cu Florin Pop.

Răduță a mai prins și 2 meciuri în Cupa României, unde a marcat 1 gol.

Constantin Răduță. Foto 4evercluj.ro

După ce și-a încheiat cariera de fotbalist, acesta a fost antrenor la ”U” Cluj pentru scurt timp în 1990, apoi a fost manager la Administrația Taberelor Cluj, șase ani la Direcția Județeană de Tineret și Sport (DJTS), manager la Sala ”Horia Demian”, manager Sala Polivalentă și la Parcul „Iuliu Hațieganu” al Universității „Babeș Bolyai” (UBB). În paralel a făcut și carieră universitară, e profesor la Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS) a UBB.

Unul dintre simbolurile lui ”U” Cluj, fostul mare atacant Septimiu „Tim” Câmpeanu a declarat că susține numirea lui Răduță în funcția de președinte și că e un bun manager, care duce lucrurile la capăt. Cei doi au fost colegi de echipă.

La alcăturirea acestui portret am utilizat date din cartea ”U” mai mult decât o legendă”, scrisă de Dan Mihălcean, statistici ale siteului suporterilor 4evercluj.ro și FRF. De asemenea, fotografii din cele mai diverse surse.

Tiberiu Farcas

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Learn More →

One thought on “Constantin Răduță își începe astăzi oficial mandatul de președinte la FC ”U” Cluj. Portretul fostului fotbalist de la Universitatea

  1. de la croco aprilie 30, 2021 at 10:24 pm

    Imi pare rau ca faceti o asemenea comparatie.
    Berindei a fost mult superior lui raduta.
    Din generatia lui Berindei a fost la U cel mai bun.
    Foarte interesant ca la U ( chiar a spus cineva) s-au ridicat multi tineri autohtoni care paradoxal au disparut.
    Au disparut si au aparut panorame precum raduta marele fotbalist de la Sibiu.
    Rugamintea mea ar fi sa nu mai comparati viniturile fara scrupule,lingai de provincie cu generatiile de juniori crescuti la U si care au fost cedate pe alte considerente decat cele sportive.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *