Promovarea, la 180 de minute depărtare! Unirea Dej joacă pe teren propriu prima finală pentru „B”

Unirea Dej și SCM Zalău se vor înfrunta în finala unui baraj de promovare în Liga 2, prima dispută având loc pe terenul clujenilor.

„Panterele roz” au ajuns până aici după ce au eliminat cu 3-1 la general Minaur Baia Mare, formație pregătită de Vasile Miriuță, rezultatul stabilindu-se pe „Municipalul” dejean, după o remiză albă în Maramureș. În schimb zălăuanii au avut o dublă mult mai lejeră, trecând cu 5-0 la general de CSO Cugir, învingătoarea seriei din care a făcut parte și Unirea Dej.

La fel ca și semifinalele, și finalele din acest baraj se vor juca în sistem tur-retur, formația din județul Cluj fiind gazda manșei tur.

Dejul și Zalăul au fost adversari tradioționali anii trecuți în Liga a III-a, făcând parte ani buni din aceeași serie, ultima întâlnire directă având loc cu puțin înaintea apariției pandemiei de coronavirus. Atunci s-a impus Unirea Dej cu 3-1, meciul fiind unul special pentru antrenorul Dragoș Militaru, care a debutat cu acea ocazie ca „principal” pe banca Unirii.

Duel între generațiile viitoare de antrenori

De asemenea, cele două adversare beneficiază de doi dintre cei mai tineri antrenori din eșalonul terț, prin Dragoș Militaru și George Zima. Dacă Militaru a condus soarta Unirii pe tot parcursul sezonului, Zima a fost adus la Zalău special pentru cele patru meciuri de baraj, cu obiectiv clar, promovarea. Tehnicianul sălăjenilor a pregătit în acest sezon Sportul Șimleu Silvaniei, cu care a terminat fără înfrângere pe teren propriu stagiunea 2020/2021.

Partida de pe Municipalul din Dej are loc sâmbătă, 22 mai, începând cu ora 18.00 și va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook a clubului dejean.

O brigadă din Ploiești a fost delegată să arbitreze acest meci, cu Andrei Moroiță la centru, ajutat de asistenții Ștefan Dumitrache și Bianca Florea.

Foto: Facebook FC Unirea Dej oficial

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *