U-BT a transferat un american, fost adversar în FIBA Europe Cup

U-Banca Transilvania a bifat al patrulea transfer „extern” pentru sezonul următor, fiind înregimentat un baschetbalist american.

Dustin Hogue a jucat în ultimii doi ani la Enisey Krasnoyarsk, grupare din Rusia, fostă adversară a clujenilor în 2019/2020 în FIBA Europe Cup.

Americanul în vârstă de 29 de ani poate evolua pe post de extremă, fiind înalt de 1.98 metri, statură ce l-a ajutat să ajungă în Top 5 la capitolul recuperărilor anul trecut în Liga VTB (7.6 recuperări), fiind ales de asemenea în All Star Five-ul întrecerii.

Hogue a absolvit liceul Lincol în SUA, după care a evoluat în colegiu la Indian Hills CC și Iowa State University. În 2015 a fost eligibil pentru draft-ul NBA, dar nicio echipă nu l-a selectat.

Hogue, pe când era în colegiu (Foto: Iowa State Athletics)

Cariera profesionistă a început în Grecia, la Nea Kifissia, unde a devenit rapid unul dintre oamenii de bază. Ulterior a trecut pe la Dolomiti Energia Trento (Italia), Goyang Orion Orions (Corea de Sud) și Aquila Basket Trento (Italia), potrivit u-bt.ro.

În cadrul echipei Enisey Krasnoyarsk, americanul a strâns medii de 11.9 puncte, 7.6 recuperări și 2.1 pase decisive în 23 de apariții în Liga VTB (2020/2021).

Dustin Hogue este al patrulea transfer important reușit de clujeni, după Giordan Watson, Brandon Brown și Stefan Birčević, tot azi fiind prezentat și tânărul Luca Colceag.

Foto: VTB League

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *