CFR Cluj, dezacord cu decizia lui Becali privind testarea jucătorilor vaccinați

CFR Cluj si CSU Craiova sunt echipele primei divizii care sunt aproape să atingă procentul de 100% în rândul staff-ului și jucătorilor vaccinați. Recent patronul celor de la FCSB a făcut o solicitare la nivelul Ligii 1 de schimbare a protocolului medical prin care și jucătorii vaccinați să fie testați, fapt cu care nu au fost de acord mai multe echipe, dar și CFR Cluj.

George Becali a declarat pentru GSP faptul că:

„Conform regulamentului aprobat de FRF, fotbaliștii care sunt vaccinați pot juca fără să mai facă teste. Asta înseamnă că ei pot avea coronavirus. Și n-avem cum să aflăm asta, dacă nu-i testăm. Dacă joacă având COVID pot face infarct sau atac cerebral din cauza efortului suprapus peste infecția cu coronavirus. 

Nu contează că ne îmbolnăvesc pe noi, dar pot muri pe teren. Pot să facă infarct. Și cine e de vină? Nimeni nu e dacă păstrăm actualul protocol. Am atacat hotărârea Ministerului care spune că nu se mai fac teste. O facem pentru fotbaliști, vreau să apăr oamenii. Să se testeze toți înainte de meci, asta am solicitat” a spus George Becali

FCSB a suferit recent mai multe infectări în cazul lotului, iar din membrii staff-lui și al jucătorilor sunt sub 10% vaccinate. În partida următoare FCSB nu se va putea baza din cauza infectărilor pe Edward Iordănescu, Straton și Șerban infectați, iar Budescu și Șut sunt izolați.

Potrivit GSP, după solicitarea FCSB, LPF a pus în discuție solicitarea și celorlalte formații, iar „feroviarii” au fost în dezacord motivând faptul că testarea ar implica costuri suplimentare nejustificate care ar încărca cu mult bugetul clubului.

CFR Cluj este una dintre echipele care a suferit în sezonul trecut din cauza cazurilor de Covid de la echipă, astfel în sezonul trecut „feroviarii” au fost puși în situația în care nu s-au putut baza pe mai mulți jucători în meciurile importante de Europa League sau în campionat.

Written by 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *