Simona Halep, la Cluj: „Va însemna foarte mult să câștig un turneu aici. Îmi va lipsi publicul, dar sunt pentru sănătate”

Favorita numărul 1 a Transylvania Open WTA250, Simona Halep, a susținut o conferință de presă luni, 25 octombrie, online, și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor străini și români despre Emma Răducanu, despre turneul de la Cluj, dar și despre accidentările suferite în ultima perioadă care au scos-o din circuit.

Halep a declarat că e trist că s-a luat o astfel de decizie privind interzicerea spectatorilor pentru acest turneu, dar o respectă pentru că sănătatea este mai importantă. Ea a efectuat un antrenament în această dimineață în BT Arena și va mai efectua unul după-amiază între orele 17-18.

„Este foarte trist că această decizie s-a luat, arena este uriașă, dar când vine vorba de sănătatea oamenilor este bine că s-a luat. Sper totuși că vom avea câțiva fani până se termină acest turneu.

Acest an a fost unul greu pentru mine cu toate accidentările pe care le-am avut, dar sunt fericită că sunt pe teren și mă bucur că pot juca. Va însemna foarte mult să câștig un turneu aici la Cluj.

Sala este superbă, mereu mi-a plăcut să joc aici. Sper să mă simt din ce în ce mai bine și să fiu pregătită pentru meci”, a declarat Simona Halep.

Laude pentru adversara sa de marți, Gabriela Ruse

„Aseară am ajuns târziu, azi am fost dimineață la antrenament,nu m-am întâlnit cu ea (n. red. Gabriela Ruse), dar cu siguranță o voi face mai tarziu. Este un jucătoare solidă, puternică, este o adevarată performanță atunci când ești la început să urci în top 100. Sper să fiu aptă 100% și să dau tot ce e mai bun. Orice adversară este puternică la acest nivel. Cu oricine aș fi jucat ar fi greu”, a precizat Simona.

Despre absența spectatorilor

„Și cu spectatori și fără mă concetrez la fel, nu îmi dăunează cu nimic. Ce nu este plăcut este că nu ai energia publicului aproape. Ca și mod de a juca nu mă deranjează, mă simt destul de stăpână, iar anul trecut am jucat atât de multe meciuri fără spectatori și am experiență”, a mai susținut tenismena.

Un an prost pentru Halep

„Nu a fost un an bun pentru că 4 luni am fost accidentată, am 7-8 turnee, puține meciuri oficiale și e normal să îmi scadă încrederea. Sunt mult mai bine de la săptămâna la săptămâna. Consider ca va fi un bonus orice voi face aici și săptămâna viitoare la Linz.

Îmi doream să întâlnesc publicul care sunt convinsă că ar fi venit din toată țara, e o energie frumoasă aici, dar sunt pentru sănătate și pentru regulile de protecție în totalitate. Nu știu dacă s-a luat decizia corectă, nu sunt în măsură să zic asta, dar vom simți lipsa publicului”, a mai declarat Simona Halep.

Cel mai dificil moment din acest sezon

„Cu siguranță momentul cel mai dificil a fost ruptura de la gambă pentru că nu am mai avut o asemenea accidentare și nu am știu cum să gestionez, dar după experiența asta am învățat să am răbdare cu mine și cu lucrurile care se întâmplă”, a declarat Halep.

Aceasta a mai precizat că se va pregăti pentru primul turneu Grand Slam al anului 2022, Australian Open și se bucură că este vaccinată. Ea a precizat că la turnee trebuie să se testeze din 3 în 3 zile, dar dacă este vaccinată nu trebuie să stea în carantină

Simona Halep va juca marți, 26 octombrie, primul meci la Transylvania Open cu Gabriela Ruse. Numărul 18 mondial a declarat că își dorește să fie prezentă la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris și speră să mai evolueze în viitor la Transylvania Open și la următoarele ediții.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *