Ambiții mari la echipa de rugby a lui „U” Cluj. Prima achiziție din 2022, un sud-african vicecampion cu Steaua

Secția de rugby a Clubului Sportiv Universitatea demarează un plan ambițios de relansare și consolidare pe parcursul următorilor ani. Sub comanda foștilor componenți ai naționalei României, Csaba Gal (președinte), Cristian Podea (manager) și Cristian Săuan (antrenor principal), se dorește readucerea echipei în prim-planul sportiv al municipiului Cluj-Napoca și formarea unui lot competitiv la nivelul Superligii naționale de Rugby.

„Pornim la drum cu multă ambiție și optimism într-un proiect pe termen lung, bine pus la punct, care va duce, pas cu pas, la un club modern cu un grad ridicat de profesionalism. Este foarte important să asigurăm un mediu stabil jucătorilor și condiții foarte bune de antrenament și joc.

În acest fel vom reuși să ridicăm nivelul lotului existent dar și să atragem jucători puternici cu care să reușim să ne luptăm de la egal cu granzii Superligii. 

De asemenea, este vital pentru noi să creștem vizibilitatea acestui sport și să oferim o infrastructură adecvată suporterilor prin organizarea meciurilor de acasă pe Cluj Arena. Ne dorim să revină și galeria la meciuri, avem nevoie de suport din tribune la meciurile cu Steaua, cu Dinamo sau cu Baia Mare.

Facem un apel și la susținerea colegilor de la fotbal, cu care să găsim formule acceptabile de ambele părți pentru a alterna jocul pe stadion. Rugby-ul clujean fără infrastructură și spectatori va muri până la urmă încet și sigur.

Nu în ultimul rând facem apel la toți fanii balonului oval să vină alături de noi prin achiziționarea cardului de membru U Cluj Rugby, precum și la susținerea mediului de afaceri clujean căruia le putem oferi transparență și vizibilitate maximă în eventualitatea unui parteneriat”, a declarat Csaba Gal, președinte U Cluj Rugby.

„U” Cluj Rugby a reușit în anul 2022 primul transfer de senzație prin semnarea puternicului flanker sud-african Kuselo Moyake, provenit de la vice-campioana României, Steaua București.

De asemenea, patru tineri jucători de la Bârlad și Steaua, Toma Mârzac, Robert Hîncu, Căpușanu Andrei Valentin și Cristian Bumbac, au ales să își dezvolte viitorul carierei rugbistice în cadrul Universității Cluj.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *