U-BT Cluj-Napoca rămâne neînvinsă și în Basketball Champions League, după jocul cu Prometey din Cehia

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj a câștigat fără mari emoții confruntarea cu ucrainenii de la Prometey din Basketball Champions League, scor 92-81, partidă disputată în Cehia din cauza războiului din Ucraina.

Un meci care trebuia să fie o sărbătoare a baschetului s-a desfășurat într-o atmosferă apăsătoare, în contextul războiului din Ucraina. Cele două formații au pășit joi seara pe parchet cu pancarte scrise, transmițând un mesaj comun al păcii. 

Astfel, alb-negrii s-au duelat cu o formație care a fugit din calea războiului și a continuat pregătirea în Cehia. Ucrainenii nu au jucat un meci oficial de mai bine de două săptămâni, iar acest lucru s-a văzut în debutul meciului. Mai exact, clujenii s-au desprins la 9-17, grație unui coș înscris de Elijah Stewart. Americanii de la Prometey au răspuns imediat, așa că sfertul inaugural s-a încheiat 18-22. 

În sfertul al doilea, tot U-BT Cluj s-a remarcat la finalizare, prin evoluțiile lui Stefan Birčević, Brandon Brown și Elijah Stewart. De partea cealaltă, Oleksandr Lypovyy și DJ Stephens au ținut-o în joc pe Prometey, așa că echilibru a existat pe tabelă și la pauză. Mai apoi, Patrick Richard și compania au apăsat pedala de accelerație. Brown i-a pedepsit pe adversari din spatele arcului de cerc, astfel că alb-negrii și-au construit un avantaj de peste 15 puncte.

În ultimul sfert, Prometey a revenit la 9 puncte diferență, dar am gestionat mai bine finalul și am bifat a treia victorie consecutivă în grupă, 92-81.

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

În această perioadă este foarte greu să vorbim despre baschet, mai ales că am întâlnit o formație din Ucraina. Nu pot să-mi imaginez cum se simt ucrainenii. De asemenea, nu pot să înțeleg cum se întâmplă astfel de lucruri în 2022 în Europa sau oriunde altundeva în lume. Cu toții sperăm ca războiul să se încheie și să ne bucurăm de viața normală. Din punct de vedere baschetbalistic, sunt încântat că ne-am făcut treaba. Îi felicităm pe cei de la Prometey, pentru felul cum au luptat. Mergem mai departe și ne gândim la următorul joc, cu Unicaja Malaga. Vrem doar să ne concentrăm să câștigăm săptămâna viitoare.  

Andrija Stipanović, jucător U-Banca Transilvania 

A fost un meci mare și am obținut o victorie importantă. Sunt sigur că nu le-a fost ușor să joace partida, luând în calcul cele întâmplate în țara lor. Chiar și așa, au luptat și îi felicit. Cred că a fost o confruntare grea pentru ambele echipe. A fost un meci fizic, în care am înscris 92 de puncte. Am ratat aruncări ușoare. Totuși, la final trebuie să fim bucuroși. Am învins o echipă bună, experimentată. Luăm totul pas cu pas și ne concentrăm la următorul joc. Din fericire, noi ne-am putut antrena normal. Ne pare extrem de rău de situația din Ucraina, este cumplit. Nu pot să-mi imaginez cum se simt jucătorii lor, iar noi îi felicităm pentru felul cum s-au prezentat azi. 

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *