ASEDIU în „Ștefan Cel Mare”! „U” Cluj la 90 de minute de o promovare istorică în Liga 1 în fața „fraților din Groapă”

Universitatea Cluj înfruntă astăzi, de la ora 21:00, pe Dinamo în ultimul act la barajului, care va decide cine va promova în Liga 1 sau cine rămâne în prima ligă.. Meciul de pe stadionul din Ștefan Cel Mare se anunță unul electrizant, de totul sau nimic pentru ambele echipe, după ce în tur „studenții” s-au impus cu 2-0, iar dinamoviștii au fost presați intens de suporteri în ultima săptămână.

Gazdele de la Dinamo vor evolua cu o presiune uriașă în meciul de astăzi, după ce mai multe grupuri de suporteri au făcut în aceste zile deplasări în cantonamentul de la Săftica, unde au discutat cu jucătorii și staff-ul echipei. Formația roș-albilor joacă cu o primă uriașă, de 75.000 de mii de euro, sumă strânsă cu greu de conducerea dinamovistă și de membrii DDB. Misiunea antrenorului Dușan Uhrin și a jucatorilor săi nu este una ușoară în evitarea retrogradarea lui Dinamo după 74 de ani de existență pe prima scenă a fotbalului românesc. Un eșec în fața Universității Cluj în „Groapă” ar însemna cel mai mare eșec al suflării dinamoviste din întreaga existență.

De partea cealaltă, Universitatea Cluj evoluează la rândul ei cu o presiune mare, echipa fiind în ultimii 7 ani într-un chin perpetuu în diviziile inferioare ale fotbalului românesc. Acest ultim act ar putea reprezenta una dintre cele mai mari reveniri ale fotbalului românesc, după ce „studenții” au fost nevoiți să o ia din Liga a IV-a după retrogradarea din sezonul 2014/2015.” Șepcile roșii” ar avea promisă o sumă de 100.000 de mii de euro în cazul unei promovări și un sponsor important alături, în cazul în care obiectivul va fi realizat, o promovare istorică în fața „fraților din Groapă”.

Înaintea partidei cu Dinamo, Erik Lincar le-a mulțumit suporterilor pentru prezența din ultima perioadă și a spus că vrea să le aducă clujenilor promovarea mult dorită.

„Știe toată lumea ce presiune apasă pe acest joc. Am zis deja de la jocul tur, presiunea va fi pe ambele echipe și cred eu că asta va continua să cântărească și în acest joc de la București, de pe Stadionul Ștefan cel Mare. Sincer mi-aș fi dorit ca lumea să fie mai neutră în declarații. Ceea ce vreau să spun este că acest club are o tradiție de peste 100 de ani și trebuie respectat mai mult.

Nu e vina acestui club că a ajuns să joace un meci de baraj cu Dinamo și noi chiar ne dorim să promovăm în Liga 1 și considerăm că această echipă merită să fie la Liga 1, mai ales prin prisma suporterilor care au venit în număr mare în ultimul timp pe acest stadion. Le mulțumesc încă odată. Poate la un moment dat lumea nu a înțeles mesajul meu, dar m-am bucurat enorm când am reușit să joc cu 20.000 de mii de suporteri în tribună la cele două jocuri importante pentru noi, cu FC Hermannstadt și cu Dinamo.” a spus Erik Lincar, înaintea jocului cu Dinamo.

De asemenea, Dușan Uhrin a recunoscut că nu are o misiune ușoară înaintea partidei cu „șepcile roșii”.

„Nu suntem bine pentru că am pierdut ultimul meci, dar am încercat să repar ce nu a mers la Cluj. Trebuie să luptăm mai mult, nu a fost suficient. Prima repriză a fost dezastruoasă. Sper să dăm maximum, nu știu de ce nu am luptat la Cluj. Am luat un gol stupid, imposibil de explicat. Realitatea este că toată lumea trebuie să facă mai mult, dacă vrem să rămânem în prima ligă.

Cred că adversarii vor juca pe contraatac. Trebuie să jucăm bine cu siguranță, dar în același timp să înscriem minimum două goluri în timpul regulamentar. Nu e o situație deloc bună pentru istoria acestui club, dar sper că vom depăși această perioadă. Nu mă simt prea bine, dar trebuie să dăm maximum.”, a spus Dușan Uhrin.

Echipe probabile

Dinamo București: Eșanu- Moura, Carp, Patriche, Grădinaru- Pierret, Matei, Crețu, Torje- Irobiso, Morar

Universitatea Cluj: Gorcea- Romeo, Ilie, Ispas, Pîrvulescu- Pires, Filip- Haită, Remacle, Tescan- Boiciuc

Partida va putea fi urmărită astăzi de la ora 21:00 pe Digisport1, Prima sport și Orange Sport.

Stroia Cătălin

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *