Alin Tișe, provocat de președintele lui „U” Cluj, Radu Constantea, la o dezbatere publică despre viitorul fotbalului clujean

În urma situației generate de dorința clubului de fotbal CFR de a evolua pe Cluj Arena următorul meci și presiunea publică făcută de fanii alb-negrilor, care s-au opus acestei mișcări, a făcut ca oficialii clubului FC Universitatea Cluj să ia atitudine și să transmită un apel la dezbatere publică despre viitorul fotbalului clujean, la care a fost invitat și președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Prin vocea președintelui clubului, consilierul local PNL Radu Constantea, clubul universitar a lansat un apel la toleranță, înțelegere și abordări raționale ale unor chestiuni sensibile pentru comunitate.

„FC Universitatea Cluj a luat notă de declarațiile făcute în spațiul public de președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

FC Universitatea Cluj a avut până acum în instituția Consiliului Județean un partener corect de dialog și un susținător. Ne dorim ca relațiile de colaborare să continue în aceeași notă pozitivă, dar:

1. FC Universitatea Cluj nu se ferește de dezbateri, ba dimpotrivă. Așadar clubul îl invită pe domnul Alin Tișe la o dezbatere legată de viitorul fotbalului clujean. Dezbaterea ar trebui să fie publică, deschisă tuturor clujenilor, și să aibă loc la Cluj Arena, în prezența părților interesate.

În cadrul acestei dezbateri, domnul Alin Tișe își va putea expune nemijlocit propriul proiect cu privire la viitorul fotbalului clujean.

2. Cât despre chestiunea utilizării stadionului Cluj Arena, readusă ciclic în atenția publică, poziția clubului este extrem de clară și nu s-a schimbat în ultimii 103 ani. Stadionul din Parcul Central este legat indisolubil de insăși existența Universității Cluj, iar clubul nu își negociază istoria.

Introducerea pe agenda publică, cu heirupul și fără un minim de echilibru, a acestei teme generează divizare și ură în comunitatea clujeană și încearcă să arunce o anatemă nemeritată asupra inimoșilor suporteri ai Universității Cluj.

Din punct de vedere al oportunității, instituțiile statului și-au spus deja cuvântul în ultimele trei zile, iar acest lucru este bine cunoscut de către conducerea Consiliului Județean Cluj.

Din punct de vedere juridic, proprietarul stadionului este în acest moment Consiliul Județean Cluj, care poartă întreaga responsabilitate a deciziilor.

În final, subliniem din nou că promovarea în spațiul public a temelor care dezbină nu face altceva decât să inflameze spiritele într-un oraș multicultural care are nevoie, mai mult decât oricând, de toleranță, înțelegere și abordări raționale ale unor chestiuni sensibile pentru comunitate”, a declarat Radu Constantea, în cadrul comunicatului oficial.

sportulclujean

Toate articolele →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *