România U21 – Spania U21, amical de lux pe Cluj Arena. 5 tinere talente spaniole de urmărit pentru spectatorii clujeni!

Orașul Cluj-Napoca este privilegiat în această perioadă să găzduiască ambele meciuri de pregătire ale naționalei de tineret în compania a două forțe ale Europei, atât la nivel de U21, cât și la nivel de seniori. Spania și Țările de Jos vin la Cluj cu jucători, care s-au remarcat deja la marile echipe ale lumii și sunt considerați viitoare vedete ale sportului.

Astăzi Sportul Clujean vă prezintă 5 tinere talente spaniole pe care publicul clujean trebuie să le urmărească.

1. Sergio Gomez

Înlocuitorul lui Zinchenko la Manchester City, fundașul stânga este un produs al academiei La Masia. Gomez a fost cumpărat la 17 ani de către Borussia Dortmund cu 3 milioane de euro. Nu s-a adaptat la stilul de joc din Germania bifând doar trei prezențe la echipa mare a Borussiei, nemții împrumutându-l în liga a 2-a din Spania, la Huesca.

Aici și-a găsit locul, reușind să promoveze, iar în două sezoane jucate la Huesca, acesta a bifat 68 de partide. A urmat transferul definitiv în Belgia, la Anderlecht, unde spaniolul pur și simplu a explodat marcând 7 goluri și pasând decisiv de 15 ori.

Performanțele sale l-au convins pe Pep Guardiola să plătească 13 milioane de euro în această vară pentru a-l achiziționa. La doar 22 de ani, Sergio Gomez are toate șansele ca în viitorul apropiat să devină titularul postului la Man City.

2. Alejandro Balde

Alex Balde, așa cum este cunoscut, a rupt gura târgului în acest început de sezon din La Liga. Cel care sezonul trecut debutase pentru catalani, în acest moment este considerat înlocuitorul perfect al lui Jordi Alba pe poziția de fundaș stânga.

În cele 5 meciuri jucate ca titular în acest sezon, Alex a contribuit decisiv la 3 reușite ale echipei sale. Pe lângă precizia paselor, acesta a impresionat și prin viteza sa debordantă. La doar 18 ani, Xavi are în mână încă un diamant pe lângă deja consacrații Pedri și Gavi.

3. Nico Gonzalez

Al treilea produs La Masia, din tot atâția, se pare că academia Barcelonei a reînceput să scoată adevărate talente pe bandă rulantă. Nico Gonzalez este un mijlocaș solid, box-to-box, care a debutat la echipa mare a catalanilor la startul sezonului trecut ca soluție de criză pentru absențele din lot.

Acesta s-a dovedit a fi un mijlocaș demn de titularizare în orice moment iar de-a lungul stagiunii trecute, Nico a bifat nu mai puțin de 37 de meciuri, două goluri și două assisturi pentru echipa sa. Ca urmare a transferurilor din această vară, mijlocașul de 20 de ani a fost împrumutat la Valencia, acolo unde este titular de drept și a marcat deja un gol.

4. Bryan Gil

Trecem în compartimentul ofensiv la un atacant de bandă stângă care s-a remarcat la Eibar. Produs al academiei Sevillei, Bryan Gil a avut prestații excelente fiind împrumutat în Țara Bascilor. Talentul său a fost observat de către cei da la Tottenham, care în vara trecută au plătit o sumă uriașă pentru tânărul iberic, 25 de milioane de euro. Nu s-a dovedit a fi o mișcare inspirată, Bryan nereușind să impresioneze în Londra.

În consecință, acesta a fost împrumutat la Valencia în ianuarie acolo unde a jucat 17 meciuri. În acest sezon a revenit în nordul Londrei unde nu a jucat, însă, nicio partidă în acest sezon. La doar 21, Gil a debutat deja pentru selecționata de seniori a Spaniei unde a bifat 4 partide.

5. Alex Baena

Probabil cel mai obscur nume din această listă, Alex Baena este probabil cel mai mare talent al celor de la Villarreal în acest sezon. Revenit la semi-finalista de Champions League după un împrumut la Girona, mijlocașul stânga este, cu siguranță, omul începutului de stagiune a „submarinului galben”.

În vârstă de 21 de ani, Baena a luat cu asalt La Liga cu o dublă magnifică în prima etapă în fața celor de la Valladolid. Acesta se poate mândri cu cele mai bune cifre dintre toți colegii din acest lot al Spaniei: 6 goluri și două pase decisive în primele 10 meciuri ale sezonului. Cu aceste evoluții, Baena ar putea visa chiar și la un loc în lotul pentru Qatar, din noiembrie.

Aceștia sunt „ones to watch” ai Spaniei, niște jucători pe care merită să îi vezi pe viu acum, iar peste ani, când vor ajunge mari fotbaliști, să ne mândrim cu acest fapt.

România U21 – Spania U21 se joacă vineri, 23 septembrie, de la ora 18:00, pe Cluj Arena!

Daniel Kerekes

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *