U-BT Cluj-Napoca, debut cu stângul în EuroCup! Alb-negrii au cedat la limită în primul joc din Franța

Baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania Cluj au fost de prima victorie la debutul în EuroCup, însă au cedat, la limită, la o diferență de trei puncte, împotriva formației franceze JL Bourg din Franța, scor 88-85, după un meci în care alb-negrii au luptat eroic și chiar au avut șansa de a întoarce rezultatul în finalul meciului.

Clujenii au început în forță partida din Franța, iar Birčević a fost cel care a adus primele puncte ale meciului, dar presiunea publicului și emoțiile de la debut și-au spus cuvântul pentru oaspeți, iar francezii au fost extrem de concentrați pe faza ofensivă, reușind să se desprindă la 18-11, iar Patrick Richard a înscris la ultimul coș al primului sfert, scorul arătând o diferență de patru puncte pentru Bourg: 18-14. 

În sfertul al doilea, francezii s-au desprins la 28-21, grație preciziei lui Pierre Pallos, iar U-BT Cluj nu a reușit să izbutească niciun coș din spatele semicercului. Gazdele aveau un avantaj de cinci puncte după 20 de minute, 37-32, iar cele două formații au intrat la pauza mare.

În partea a doua, sfertul trei, James Palmer a înscris un coș de la mare distanță, iar clujenii au dat semne de revenire la viață la jumătatea sfertului. Meindl a înscris două coșuri consecutive și trpa lui SIlvășan a egalat la 44. Răspunsul francezilor a venit imediat, iar Floyd a desprins-o pe Bourg la 57-49.

Intrat pe teren în debutul sfertului patru, Karel Guzman a înscris de două ori de trei puncte, dar Pierre Pelos le-a tăiat din nou aripile campionilor României și a înscris.

Bourg s-a desprins chiar și la 13 puncte, dar alb-negrii s-au trezit din nou la viață și au înscris puncte importante prin Taylor, Meindl și Birčević. U-BT Cluj a avut șansa de a egala în ultimele secunde, dar din nefericire aruncările libere nu au fost transformate, iar astfel francezii au obținut primul succes al grupei cu 88-85. 

Ne-am luptat cât de mult am putut, însă le-am permis adversarilor să înscrie puncte ușoare în repriza a doua. A fost primul meci al nostru în 7Days EuroCup și mai avem de lucru. Voiam să câștigăm și e o înfrângere destul de greu de digerat”, a declarat baschetbalistul Jordan Taylor.

„A fost un meci greu, deoarece am jucat în deplasare, împotriva unei echipe bune. Mai avem multe lucruri de îmbunătățit, însă trebuie să ne ținem capul sus și să continuăm să muncim”, a declarat si Léonardo Meindl.

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

A fost un meci complicat, pe care nu am reușit să îl câștigăm. Am simțit că puteam să obținem o victorie, dar am jucat destul de prost timp de trei sferturi. Am încercat să revenim, au existat câteva șanse la final. Din păcate, nu am putut să ne îndeplinim obiectivul. Cum am spus, nu ne dorim doar să fim prezenți în 7Days EuroCup. Vrem să câștigăm meciuri și să arătăm că suntem un club serios. Trebuie să învățăm din partida de astăzi, să fim mai curajoși și să avem consistență în evoluții. 

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *