QATAR 2022. O nouă surpriză la Mondial: Japonia-Costa Rica 0-1

Prima repriză a fost una ștearsă, cu un joc tactic exasperant pentru iubitorii fotbalului ”șampanie”. Fazele de poartă au fost aproape inexistente, ambele echipe nereușind să trimită un șut pe spațiul porții. 

A doua repriză s-a jucat în schimb la o singură poartă, minutul 46 aducând prima ocazie mare de gol a meciului: Morita a avut o execuție tehnică de la marginea careului însă Navas a intervenit senzațional respingând mingea în corner. Asediul a continuat, ”niponii” având și două lovituri libere de la marginea careului, ambele din poziții centrale, însă nici Sona (min. 63) și nici Kamada (min. 72) nu au găsit drumul spre gol.

Șocul s-a produs în minutul 81: contrar cursului jocului, Costa Rica reușea ceea ce părea imposibil deschizând scorul! Greșelile în lanț din apărarea Japoniei l-au adus pe fundașul dreapta, Keysher Fuller, în poziție de finalizare. Un șut nu foarte puternic al acestuia, dar plasat, de la marginea careului, se transformă în gol grație greșelii de poziționare a portarului. 

Japonia a pedalat în gol în ultimele minute ale partidei și meciul s-a terminat cu un scor ”mincinos” având în vedere desfășurarea meciului: 1-0 pentru Costa Rica și indiferent de rezultatul meciului care urmează să aibă loc la ora 21:00 dintre Germania și Spania, toate cele patru componente ale grupei E păstrează șanse de calificare.

Tudor Moisa

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *