CFR Cluj, victorie scurtă la Voluntari! Trupa lui Dan Petrescu revine pe primul loc înainte derby-ul cu FCSB!

CFR Cluj a învins pe FC Voluntari, scor 1-0 într-o deplasare din etapa cu numărul 23 a Superligii. Elevii lui Dan Petrescu au reușit al patrulea rezultat consecutiv de 1-0 pe terenul ilfovenilor după un autogol marcat de Cristian Paz. Antrenorul CFR-ului a fost nevoit să înceapă meciul cu Răzvan Sava în poartă fiind singura soluție viabilă pentru regula U21, în urma accidentărilor lui Bîrligea și Petrila

Prima parte a meciului de pe Stadionul „Anghel Iordănescu” a fost săracă în ocazii. Chiar dacă CFR-ul și-a impus jocul încă din primele momente ale jocului, ilfovenii au izbutit primul șut pe spațiul porții. În minutul 4, lovitura de cap a moldoveanului Vitalie Damașcan a fost reținută cu ușurință de Răzvan Sava, titularul de conjunctură din poarta clujenilor. Până la finalul reprizei elevii lui Dan Petrescu au jucat „la o turație mai mică” așteptând, parcă greșeala adversarului. Singura ocazie notabilă a feroviarilor a fost semnată de Krasniqi. Omul meciului cu Farul a preluat o minge lungă a lui Boateng, lăsându-și pe jos adversarul direct, dar finalizarea acestuia a fost pe portarul Mihai Popa, la colțul scurt. Yuri și-a încercat norocul pe finalul reprizei cu o execuție din foarfecă la un corner, șutul brazilianului fiind unul decent pentru un fundaș.

Ciprian Deac, impact imediat în repriza secundă

Nici a doua parte nu s-a ridicat la un nivel de spectacol agreabil pentru publicul neutru. Dan Petrescu l-a introdus pe Ciprian Deac încă de la pauză, iar decarul CFR-ului și-a făcut imediat simțită prezența. Acesta l-a pus la treabă pe Popa în minutul 53 când a reluat puțin defectuos centrarea lui Malele. Portarul ilfovenilor a avut ceva probleme cu șutul aparent ratat al lui Deac. De o centrare a lui Deac a fost nevoie pentru ca cele trei puncte să vină la Cluj. La un corner executat perfect în minutul 69, Popa a ieșit greșit iar mingea s-a lovit de Cristian Paz și a intrat în poarta goală.

Astfel, CFR Cluj își reocupă locul de lider după ce îl pierduse pentru mai puțin de 24 de ore după victoria de aseară a Farului. Elevii lui Dan Petrescu vor aborda meciul din etapa viitoare contra FCSB-ului cu un moral ascendent după 6 puncte din 6 obținute în 2023.

Written by 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *