Înfrângere dramatică pentru U-BT Cluj-Napoca împotriva lituanienilor de la Lietkabelis, în fața a peste 8000 de spectatori

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj a fost învinsă marți seara, 31 ianuarie, de formația lituaniană Lietkabelis, scor 75-77, în cadrul etapei a 13-a a grupelor EuroCup, în fața a peste 8000 de spectatori prezenți în Sala Polivalentă.

Baschetbaliștii clujeni au început bine partida cu lituanienii și s-au instalat la conducere pe tabelă încă de la debut, însă oaspeții au fost mai bine pregătiți și au revenit în meci. Primul sfert s-a încheiat la egalitate, 19-19.

Confruntarea din BT Arena a fost una extrem de echilibrată și strânsă, cele două formații alternând pe tabelă, iar cu un plus ofensiv, lituanienii au intrat la vestiare cu un avantaj de o posesie (42-44).

Publicul clujean a contestat vehement mai multe decizii ale brigăzii de arbitri acordate în favoarea lituanienilor.

În partea secundă, Lietkabelis a fost cea care a pus primele puncte pe tabelă, dar alb-negrii au păstrat un avantaj de două puncte, iar Gordic a restabilit egalitatea la 48-48. Replica lituanienilor a venit rapid, reușind o aruncare de trei de efect. Adversarii s-au desprins la 9 puncte (52-61).

„U” s-a apropiat la trei puncte diferență, 65-68, dar o treiță reușită de Kullamae a adus din nou liniștea în BT Arena, spre bucuria micuței galerii a lituanienilor.

Trei puncte pentru oaspeți și scorul a devenit 65-74, iar soarta partidei părea pecetluită cu două minute înainte de final.

Leo Meindl a aruncat sala în aer cu o aruncare de trei puncte și tot el a mai înscris un coș cu fault pe recuperare, iar avantajul s-a diminuat la trei puncte (73-76).

Karel Guzman a transformat două aruncări libere cu 30 secunde înainte de final și scorul a devenit 75-76.

Oaspeții au fost mult mai concentrați, lucru care nu a adus nicio schimbare până la final, iar U-BT Cluj nu a mai reușit să recupereze, cedând confruntarea cu Lietkabelis cu scorul 75-77.

Written by 

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *