„U” Cluj înfruntă în această seară Hermannstadt, în sferturile Cupei României. Sabău: „Respectăm competiția și vom face tot ce putem ca să ne calificăm”

Universitatea Cluj va disputa în această seară, de la ora 19:00, partida împotriva formației FC Hermannstadt, la Sibiu, în cadrul sferturilor Cupei României, iar tehnicianul Ioan Ovidiu Sabău a declarat că echipa sa respectă competiția i va face tot ce poate pentru a se califica mai departe în semifinale.

Universitatea se va deplasa la Sibiu după eșecul drastic de la Arad, 2-0 cu UTA, în etapa a doua a play-out-ului, însă nici sibienii nu au reușit să câștige ultimul meci, remizând pe teren propriu cu FC Botoșani, scor 1-1.

Este a treia confruntare directă dintre cele două formații în această seară, primele două s-au încheiat cu 1-0 pentru alb-negri.

Cum a prefațat Ioan Ovidiu Sabău jocul de la Sibiu

Vom aborda meciul ca pe unul foarte important pentru noi. Respectăm competiția și vom face tot ce putem ca să ne calificăm„.

Despre jocul de la Arad și despre faptul dacă este supărat pe jucători

„Nu sunt supărat pe ei și au în continuare toată aprecierea și încrederea mea. Consider că am creat un grup de oameni foarte responsabili. Sunt supărat pe joc și cum am pregătit jocul. Din acest motiv nu pot să țin supărarea. Puteam să obținem cel puțin un punct după cum am analizat jocul și cum a jucat și UTA.

Au avut acele 3-4 minute foarte bune, în care au reușit să înscrie două goluri. Ne-am fi dorit mult mai mult. Cu toții suntem supărați și afectați după acel rezultat. E o săptămână grea, cu trei jocuri, dar ultima dată am gestionat foarte bine o astfel de situație. Să vedem cum ne vom prezenta la jocul din Cupă și la fel de important va fi și meciul cu Craiova din play-out. Sper să recuperez jucătorii care au avut probleme medicale, să ducă măcar 50-60 de minute„.

Diferențe mari între meciurile de acasă și cele din deplasare

„Tot analizez echipa și abordarea jocurilor de acasă, precum și meciurile foarte bune pe care le-am avut la Ploiești cu Chindia și acasă la Hermannstadt. Am luat patru puncte atunci și au părut jocuri destul de bune. În rest ne-am mișcat destul de slab în deplasare, n-am avut curaj. Am fost prea timizi și la Arad.

Au fost momente în care chiar puteam să jucăm și să avem inițiativa, pentru că am fost lăsați, dar ne-am precipitat și am pierdut foarte multe mingi. Am ajuns cu destui de puțini jucători în careul advers. Cred că e nevoie de timp să formezi o mentalitate bună. Eu cer anumite lucruri, dar și ei trebuie să aibă încredere că pot mult mai mult. Consider că încă nu toți sunt pregătiți să jucăm la un alt nivel„.

Antrenorul crede că un scenariu în care echipa ar prinde finala Cupei și ar scăpa de emoțiile retrogradării în campionat ar fi unul nemaipomenit:

„Ar fi nemaipomenit acest scenariu și pentru noi și pentru suporteri. E o săptămână pe care trebuie să o gestionăm foarte bine. Repet, jocul din Cupă este important, dar cel de sâmbătă cu Craiova este și mai important și trebuie să-l pregătim foarte bine. Pentru acest joc de la Sibiu trebuie să găsesc un echilibru, să dau anumite minute unor jucători și să nu-i epuizez, să se refacă pentru jocul de sâmbătă. E greu să fac două formații, mai ales că au fost foarte mulți jucători accidentați. Sperăm că vom putea să să ne calificăm„.

În ambele meciuri cu Hermannstadt în prima ligă am reușit să câștigăm cu același scor, 1-0, Sabău fiind de părere că acest aspect poate conta la moralul echipei:

„Poate să fie un lucru important pentru moral, dar totuși ei joacă acasă. Am fost și am văzut meciul cu Botoșani. N-a fost unul prea reușit. Au pierdut două puncte la ultima fază și nu e ușor de digerat„.

„Noi, anul acesta, cred că e foarte important să scăpăm de această presiune și să nu se pună problema retrogradării. N-aș vrea să fiu prea îndrăzneț sau prea curajos, dar cred că încet-încet acest club poate să-și propună mult mai mult”.

Meciul din sferturile Cupei României va avea loc miercuri, 5 aprilie, la Sibiu începând cu ora 19:00, în direct pe Digisport, Prima Sport și Orange Sport. Andrei Chivulete se va afla la centru, iar asistenți au fost delegați Sebastian Gheorghe și Andrei Constantinescu.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *