CALIFICARE chinuită pentru CFR Cluj în semifinalele Cupei României. „Perla” din Gruia, Elmar Krasniqi, a adus victoria

CFR Cluj s-a impus cu scorul de 1-0, joi seara, 6 aprilie, în fața formației FC Argeș, și a obținut calificarea în semifinalele Cupei României, fază în care va întâlni gruparea Șepcile OSK, deținătoarea trofeului.

Prima repriză a sfertului de finală dintre CFR și Argeș s-a desfășurat sub semnul echilibrului. Prima situație a meciului a venit în minutul 14 la poarta lui Sava, la șutul lui Mimito de la 18 metri, respins de portar. Argeșenii au echilibrat jocul și se apără organizat în fața asaltului ofensiv al trupei lui Petrescu.

Dublă ocazie pentru CFR care l-a avut în centrul atenției pe Fica, acesta a vrut să centreze în careu, dar mingea s-a dus în blocajul unui adversar (25) și tot el a reluat peste poartă din marginea careului (37).

Primele 45 de minute au fost șterse și fără ocazii majore, fiind o repriză de uzură și în care cele două formații s-au tatonat reciproc.

În debutul reprizei secunde, Petrescu a schimbat registrul tactic, înlocuindu-i pe Fica și Bălan cu Petrila și Krasniqi.

Muhar a reluat puternic de la 20 metri, dar Micle a reținut (46), iar fundașul Kolinger a trimis pe spate din cinci metri însă portarul Argeșului a respins (58).

CFR a încercat să spargă defensiva lui Argeș, care s-a apărat organizat, fără a-și crea vreo ocazie notabilă.

Situație bună de a deschide scorul pentru CFR, în urma unei lovituri libere executate în careu de Petrila, la care Anton Maglica a avut o reluare anemică dintr-o situație de singur cu portarul în careu, însă a trimis slab din cădere (81).

Deși meciul se îndrepta spre prelungiri, CFR a reușit deschiderea scorului pe contraatac în urma unei acțiuni a lui Daniel Bîrligea, care l-a servit excelent pe Krasniqi în careu, iar kosovarul a inscris elegant pentru 1-0 (89).

Nu s-a mai schimbat nimic până la ultimul fluier, iar CFR Cluj a obținut „biletele” pentru semifinala Cupei României, acolo unde va da peste Sepsi OSK.

Cealaltă semifinală va fi între Universitatea Cluj și UTA Arad.

Echipele de start:

CFR Cluj: Sava – R. Bălan, Țiru, Kolinger, Peteleu – Braun, Hoban, Muhar, Fica – Maglica, Yeboah 
Rezerve: Scuffet, Manea, Burcă, Filip, Cvek, Petrila, Krasniqi, Bîrligea, Janga 
Antrenor: Dan Petrescu

FC Argeș: Micle – Tofan, Dobrosavlevici, Turda, Brendon, Vianna – Jakolis, Meza Colli, Mimito, G. Crețu – Enzo
Rezerve: Micu, Njike, Oprescu, I. Șerban, Moisie, Tîrcoveanu, Bertrand, Rizzi, Garrita
Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă

Arbitru: Barbu Marian (Făgăraş) / Asistenți: Mitruţi Daniel (Craiova) și Vornicu Adrian (Iaşi)
Arbitru VAR: Vidican Rares George (Satu Mare) / Arbitru AVAR: Necula Mihaita (Bucureşti)

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *