Universitatea Cluj va evolua în această seară, 27 aprilie, de la ora 19:00, pe Cluj Arena, în semifinalele Cupei României, când vor primi vizita formației UTA Arad, iar în cazul unei victorii, alb-negrii se vor califica în finală după 8 ani.
Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a prefațat jocul din această seară cu UTA Arad și speră că elevii săi vor avea atitudine în acest meci. Acesta consideră că revenirea pe teren propriu, pe un nou gazon, în fața propriilor suporteri, va fi un atuu.
UTA Arad vine cu un nou tehnician pe bancă, pe Cluj Arena, Mircea Rednic, care a preluat conducerea echipei.
„Sper ca noi să fim așa cum trebuie să fim, să pregătim bine jocul. Venim după un joc destul de greu. Ne bucurăm că am revenit acasă, un gazon excelent. Vom avea și mulți suporteri, așa că avem toate condițiile să ne calificăm. Nu cred că mai e nevoie să le spun cât de important e meciul.
Contează foarte mult cât își doresc și dacă înțeleg cât de importantă e o finală. Cred că și UTA își dorește foarte mult, iar Mircea Rednic va face tot ce poate ca mâine să se califice. Jucătorii nu trebuie să se gândească la meciul cu Voluntari de luni. Avem timp, ne putem recupera, e important ca mâine să dăm totul.
E important ca ceea ce spun să ajungă la mintea și la inima lor, mesajul să fie recepționat corect. Mă aștept la un public numeros, sper să vină să ne încurajeze, iar noi să nu îi dezamăgim.
Pentru CV-ul meu contează prea puțin, dar pentru acest club e un trofeu foarte important dacă ajungem acolo. La fel și pentru suporteri care au fost alături de echipă și în Liga a 4-a și datorită lor echipa a reușit să revină. Bucuria oamenilor care susțint necondiționat echipa contează cel mai mult”, a declarat Sabău.
Calificarea în finală, o performanță deosebită și nevoia unei baze sportive proprii
Sabău este de părere că dacă se va califica în ultimul act al competiției va reprezenta o performanță deosebită, iar clubul ar putea trece la următorul nivel. El a reiterat o idee mai veche de a sa cu privire la nevoia unei baze sportive proprii a clubului.
„Calificarea ar fi o performanță deosebită, pentru jucători, suporteri, oraș. Așa crește un club. Cred că dacă îți propui mai mult ai nevoie de timp pentru a te transforma mental. Clubul trebuie să ceară acest lucru, acesta trebuie să fie nivelul.
Asta se formează în timp, cu stabilitate, cu mulți ani în prima ligă. Asta se construiește în timp, iar Universitatea nu a avut această situație, aceste stări, acest nivel de performanță.
Trebuie să o bază sportivă, tot asta spun. Pentru un club de nivelul Universității, tradiție și ceea ce înseamnă acest club e nevoie de o bază”, a explicat tehnicianul.