CFR Cluj pierde titlul pentru prima oară după 5 ani de invincibilitate! FCSB, rămâne la mâna ei în lupta cu Farul!

CFR Cluj a ieșit oficial din lupta pentru titlu cu două etape înainte de încheierea campionatului. FCSB a câștigat derby-ul etapei împotriva deja fostei campioane a României cu scorul de 1-0 prin golul marcat de Florinel Coman. Fără Dan Petrescu pe bancă, feroviarii au încheiat confruntarea de pe Arena Națională fără șut pe poartă, dar cu o bară a lui Lovro Cvek.

Dan Petrescu a pregătit câteva surprize în primul 11 al clujenilor, printre care Denis Koliger și Emmanuel Yeboah, care au fost titulari după multă vreme. Cei 40 de mii de suporteri de pe Arena Națională nu au avut parte de o primă repriză la nivelul așteptărilor, cele două echipe practicând un joc de uzură, purtat mai mult cu mingi lungi. FCSB, împinsă de la spate de către un public aprins, a avut mai multe acțiuni ofensive, cea mai mare ocazie a reprizei fiind semnată de Ovidiu Popescu. Mijlocașul central s-a trezit într-o poziție perfectă de finalizare în minutul 22, dar execuția acestuia a luat calea peluzei din spatele porții lui Scuffet. În minutul 40 portarul CFR-ului a avut o paradă superbă la lovitura de cap al lui Florinel Coman, care nu a mai contat ulterior, fiind fluierat un fault în atac.

CFR pierde doi titulari

CFR-ul a pierdut doi oameni de bază dintr-un foc în această repriză, Krasniqi și Braun au ieșit accidentați. Germanul a fost lovit chiar de colegul său Kolinger, iar germanul s-a lovit și la cap la contactul cu solul. La kosovar, cel mai probabil este vorba de o recidivă după ultima accidentare.

FCSB a deschis repede scorul în repriza secundă prin Florinel Coman, care a câștigat duelul împotriva lui Kolinger și, rămas singur cu portarul, a finalizat simplu pentru 1-0. Roș-albaștri s-au retras iar CFR și-a trecut în cont cele mai mari ocazii prin Lovro Cvek. Mai întâi croatul a trecut puțin pe lângă țintă cu o lovitură de cap, mai apoi execuția sa puternică din afara careului a fost deviată în bara transversală de către Adrian Șut. Charalambous a mutat tot mai defensiv iar bucureștenii și-au îndeplinit obiectivul, cele trei puncte, fără prea mari emoții.

Astfel, CFR Cluj își ia adio de la gândul celui de-al 6-lea titlu consecutiv și începe să se gândească numai și numai la locurile care duc în preliminariile Conference League. Cu 4 meciuri consecutive fără înfrângere, trupa lui dan Petrescu este în pericol de a termina în afara podiumului pentru prima oară în 6 sezoane.

Etapa următoare, CFR Cluj se deplasează la Sf. Gheorghe pentru a o înfrunta pe Sepsi OSK.

Daniel Kerekes

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *