„U” Cluj a demolat-o pe CSA Steaua în prima etapă a Cupei României și a început cu dreptul competiția

Universitatea Cluj a câștigat prima etapă a Grupei B din Cupa României, după ce s-a impus cu scorul de 3-1 în Ghencea, împotriva lui CSA Steaua.

În prima repriză, roș-albaștrii au fost mult mai prezenți în joc și și-au creat mai multe ocazii la poarta apărată de Iliev prin atacanții Chunchukov și Chipirliu, dar în ciuda acestei dominații a Stelei, alb-negrii au deschis scorul în minutul 27 prin Chipciu, la capătul unei pase de la Nistor peste toată apărarea adversă. Șapte minute mai târziu, același Nistor a trimis o centrare din corner, de unde Florin Ilie a înscris pentru 2-0 pentru Universitatea Cluj și a stabilit scorul pauzei.

În partea a doua, clujenii au apăsat pedala de accelerație și mai mult, preluând cârma partidei și dominând mitanul secund. Tot tânărul jucător Florin Ilie a fost cel care a înscris, din nou, în minutul 53, după o centrare trimisă în fața porții de Vătăjelu. 

Trupa lui Sabău a practicat un joc de retragere și consolidare a rezultatului, fără a mai ataca periculos poarta adversă și mulțumindu-se cu 3-0. Astfel, gazdele pregătite de Daniel Oprița au profitat de pasul înapoi făcut de șepcile roșii și au început să amenințe poarta lui Iliev.

Golul de onoare al lui CSA Steaua a fost înscris de fostul atacant al Universității Cluj, Alexandru Boiciuc,-acesta a reluat puternic de la 25 metri și l-a învins pe Iliev.

Următorul joc oficial pentru U Cluj va avea loc tot la București, cu FCSB, pe Arena Națională, luni, 2 octombrie, de la ora 21:00.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *