VICTORIE fără emoții pentru campionii de la U-BT Cluj-Napoca în noul sezon. Noile achiziții au făcut spectacol în BT Arena

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj a început cu dreptul noul sezon al Ligii Naționale, joi seara, 28 septembrie, în fața lui Rapid București, scor 79-56, după un meci dominat autoritar de elevii pregătiți de Mihai Silvășan.

Alb-negrii au controlat jocul și au început furtunos partida din BT Arena, avându-l pe americanul Jarell Eddie vârf de lance în primul sfert, reușind 9 puncte care a desprins-o pe U-BT la 15-8. Giuleștenii au surprins plăcut și cu un joc determinant și agresiv, prin Bilinovac și Pridgett, au condus la finalul sfertului întâi cu o posesie (22-24).

Oaspeții au avut chiar și 7 puncte avantaj la un moment dat, 26-33, dar U-BT s-a trezit la viață și și-a dat drumul la joc, aruncările de la linia de trei punte ale lui Stipanovic și Cățe au readus campioana în avantaj, iar scorul la pauza mare a fost 42-39.

În repriza a doua, U-Banca Transilvania nu a mai avut niciun fel de emoții, practicând un joc mult mai intens și deschis, Patrick Richard conducându-și echipa spre o victorie categorică. Alb-negrii au pus umărul pentru un parțial de 13-0 și s-au instalat definitiv la cârma jocului. Pe parcursul sfertului trei, Mareks Mejeris a ridicat publicul în picioare cu un slam-dunk, 58-48, iar ultimul sfert a fost fără istoric, cu un U-BT în formă mare și dominând jocul.

Următorul joc oficial pentru U-BT Cluj-Napoca va avea loc în EuroCup, pe teren propriu, miercuri, 4 octombrie, de la ora 19:00, împotriva formației Turk Telekom Ankara.

GALERIE FOTO © Mihai Rusu

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *