Campioanele de la „U” Olimpia Cluj evolează astăzi în Cehia, în play-off-ul UEFA Women’s Champions League

Multipla campioană a României la fotbal feminin, U-Olimpia Cluj, va evolua în Cehia astăzi împotriva Slaviei Praga pentru un loc în grupele competiției continentale.

În primul tur, desfășurat sub forma unui mini-turneu, la Alba Iulia, „U” Olimpia Cluj a trecut de Spartak Myjava (Slovacia) și Qiryat Gat (Israel) pentru a avea șansa de a se duela cu Slavia Praga în play-off-ul UEFA Women’s Champions League.

Primul meci al dublei dintre cele două formații va avea loc în Cehia, pe Eden Arena. Chiar dacă gazdele primei manșe pornesc din postura de favorite, clujencele speră să reușească o figură frumoasă.

„Meciul contra celor de la Slavia Praga va fi unul dificil și, în același timp, o adevărată provocare pentru noi. Odată intrate în Runda 2, nivelul crește și întâlnim echipe mult mai puternice decât cele din campionatul intern. Asta ne motivează să luptăm pentru fiecare minge și să ne dorim victoria.

Nu avem decât de câștigat, deoarece dobândim experiență pentru a ne dezvolta personal, dar și ca joc la nivel de echipă. Sperăm să facem un meci frumos și să profităm de fiecare ocazie invită. Vor fi două meciuri și contează fiecare minut din cele 180″, a declarat atacantul Carmen Marcu, potrivit FRF.

„Întâlnim una dintre cele mai dificile adversare posibile în această fază de UEFA Women’s Champions League. Acest lucru nu trebuie să ne sperie, ci să ne motiveze să arătăm că avem valoare și cu echipe de top din Europa.

Îmi pare rău că nu putem avea toate jucătoarele valide în aceste două partide, dar sunt convins că cele care vor intra pe teren vor da totul să ne calificăm în faza grupelor. Când am decis să ne implicăm în acest sport, acest tip de meciuri ne-am dorit să avem, meciuri care dovedesc și stabilesc ierarhii în fotbalul feminin internațional.

Acum că le și avem este extraordinar, iar atmosfera creată în jurul acestor partide sper să le motiveze pe sportivele noastre tinere, iar orice emoție să fie înlocuită de entuziasm”, a spus și președintele executiv al clubului, Alin Ciobanu.

Meciul va fi arbitrat de: Désirée Grundbacher (Elveția), Linda Schmid (Elveția), Belinda Brem (Elveția), Natalija Papovic (Elveția).

Calendarul competiției:

Tragerea la sorți a grupelor: 20 octombrie – Nyon, Elveția
Faza grupelor: 14/15 noiembrie – 30/31 ianuarie
Extragerea pentru sferturile de finală și semifinalale: 6 februarie, Nyon, Elveția
Sferturile de finală: 19/20 martie și 27/28 martie
Semifinale: 20/21 aprilie și 27/28 aprilie
Finala se va juca pe stadionul „San Mamés”, din Bilbao, Spania, data de desfășurare urmând a fi comunicată ulterior.

Partida dintre „U” Olimpia Cluj și Slavia Praga va avea loc astăzi, de la 19:00.

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *