Mihai Silvășan, după victoria cu emoții din EuroCup: „Nu am strălucit ofensiv, dar am reușit să ne păstrăm calmul și să marcăm puncte importante pentru a câștiga meciul”

U-BT Cluj s-a impus cu emoții în duelul din această seară, scor 80-76, cu formația de pe ultimul loc, Slask Wroclaw și astfel, campioana României a ajuns la 8 victorii în BKT EuroCup, din totalul de 11 partide desfășurate până în acest moment.

Mihai Silvășan, tehnicianul formației U-Banca Transilvania s-a declarat mulțumit după victoria obținută, deși echipa nu a avut o prestație strălucită!

    „ Sunt bucuros că am obținut această victorie. Orice victorie în EuroCup contează mult. Realitatea este că am ajuns la un bilanț de 8 victorii și 3 înfrângeri, deci avem șanse foarte bune să ne calificăm mai departe. Evident, meciul nu a fost grozav din punctul nostru de vedere. Nu am strălucit ofensiv, dar am reușit să ne păstrăm calmul și să marcăm puncte importante pentru a câștiga meciul. Mergem mai departe, trebuie să fim mai buni și lucrăm la acest lucru. Din păcate, Karel nu a mai putut evolua după pauză, a resimțit dureri la gleznă și nu am vrut să riscăm o accidentare. Se va odihni, cu scopul de a fi refăcut total la următorul meci.

Locul 2, un obiectiv realist!

Nu ne gândim încă la calificarea mai departe, mai sunt meciuri de jucat, vrem să rămânem concentrați și sănătoși. Nu vrem să întrăm în acele calcule inutile, luăm ce e mai bun din fiecare partidă și construim pentru a ajunge cât mai sus. Ne dorim și locul doi, e un obiectiv realist. Referitor la Mihai Măciucă, este un jucător pe care ne bazăm, a primit minute acum deoarece a avut o evoluție consistentă împotriva Voluntariului. Nu trebuie să facem un caz special din asta, este un jucător important pentru noi, mai ales în România. Aștept să îmi confirme și să devină un jucător important și în EuroCup. E un băiat muncitor și are șanse foarte bune să joace la acest nivel. ”

Patrick Richard, căpitanul campioanei României, U-BT Cluj

  „ Un aspect pozitiv este că am câștigat, chiar dacă nu am jucat prea bine în repriza a doua. Adversarii s-au luptat să revină, iar nivelul este unul ridicat. Sunt multe aspecte la care trebuie să lucrăm, dar victoria este victorie până la urmă. Am găsit oamenii liberi, am căutat spațiile și ne-am folosit de rotație. Am aruncat cu încredere și am putut să învingem. Eu și Stipe suntem acasă aici, ne mândrim să avem un asemenea rol în echipă. Nu ne remarcăm întotdeauna pe tabelă ca acum, dar contribuim la alte aspecte ale jocului. Știm ce putem să oferim și ne bucurăm că am putut contribui la victorie. Le mulțumim fanilor că au fost alături de noi și așteptăm viitoarele provocări! ”

Clasamentul actual din grupa B în EuroCup!

Următorul meci pentru U-Banca Transilvania va avea loc sâmbătă, 16 decembrie, de la ora 18:00, în deplasare la BC Timișoara în cadrul etapei cu numărul #13 din Liga Națională.

Alexandru Florea

Un simplu student pasionat de jurnalism sportiv, urmărind cu determinare fiecare oportunitate de a învăța și progresa. Îmi propun să aduc informații autentice și captivante din lumea sportului, contribuind la diversitatea și prospețimea jurnalismului!

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *