Ciprian Deac decide soarta partidei: CFR Cluj învinge Petrolul Ploiești în ultimele minute

CFR Cluj a reușit să smulgă cele 3 puncte din Ploiești, chiar înaintea fluierului final, datorită veteranului Ciprian Deac, care a adus bucurie pentru ardeleni și i-a apropiat de liderul FCSB, la 8 puncte distanță. 

Trupa lui Adrian Mutu a început partida hotărât, iar Philip Otele putea deschide scorul încă din primul minut, dar șutul său a trecut pe lângă poartă. Atacul CFR-ului a continuat în prima parte a jocului, iar grecul Tachitsidis a preluat balonul în careu, dar șutul său a fost parat de portarul Zima.

Cu toate ocaziile din partea alb-vișiniilor, vârful ploieștenilor, Irobiso, a trecut ușor de defensiva CFR-ului și a deschis scorul pe Arena Ilie Oana. Ardelenii au încercat să restabilească egalitatea până la finalul primei reprize, dar tabela nu s-a mai modificat.

În repriza secundă, CFR Cluj a avut nevoie doar de 7 minute pentru a egala prin Kader Keita. Mijlocașul a șutat din marginea careului spre colțul lung, iar Zima nu a mai avut nicio șansă de a interveni.

Finalul partidei a fost unul tensionat, cu ambele echipe având oportunitatea de a se impune decisiv. Mai întâi, Alexandru Musi a primit o pasă promițătoare în careu, dar Sava a avut o paradă salvatoare și a respins în corner. Ișfan a marcat, dar reușita sa a fost anulată pentru ofsaid.

Minutele de prelungiri au adus bucurie în tabăra feroviarilor, prin golul marcat de veteranul Ciprian Deac, în urma unei erori în defensiva lupilor galbeni. Peter Michael a profitat de această oportunitate și a pasat decisiv în fața porții.

Următorul duel pentru ardeleni se anunță unul de foc, avându-i ca adversari pe formația din Giulești, Rapid București, ocupanta locului 3. Partida este programată să aibă loc sâmbătă, de la ora 21:15, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu.

Echipele de start:

Petrolul Ploiești : Zima – Papp, Meijers, Huja, Țicu (cpt.) – Doua, Seto, Jair, Grozav – Musi – Irobiso
Rezerve: Eșanu – David Paraschiv, Garutti, D. Radu, Dumitriu, Diomande, M. Bratu, M. Roman II, Hanca, Ișfan, I. Răducan, Dumitrache
Antrenor: Florin Pîrvu

CFR CLUJ : Sava – Manea, Boben, M. Ilie, Mamic – Muhar, K. Keita, Tachtsidis – Deac (cpt.), Bîrligea, Otele
Rezerve: Hindrich, Bălgrădean – Mogoș, Ajeti, R. Filip, Fică, El Kaddouri, Avounou, Serebe, Michael
Antrenor: Adrian Mutu

Alexandru Florea

Un simplu student pasionat de jurnalism sportiv, urmărind cu determinare fiecare oportunitate de a învăța și progresa. Îmi propun să aduc informații autentice și captivante din lumea sportului, contribuind la diversitatea și prospețimea jurnalismului!

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *