Semifinală românească la Transylvania Open WTA 250: Jaqueline Cristian și Ana Bogdan joacă pentru un loc în finală

Victorii pentru jucătoarele din România în sferturile de finală ale Transylvania Open WTA 250. Jaqueline Cristian și Ana Bogdan s-au calificat vineri, 9 februarie, în semifinale și vor juca sâmbătă pentru un loc în finală. Bogdan a jucat cel mai bun meci al acestei ediții a turneului de până acum, un meci maraton la finalul căruia a reușit să o elimine din competiție pe favorita numărul 1 a turneului, Arantxa Rus. Cele două jucătoare au oferit publicului aproape trei ore și jumătate de spectacol de tenis și au încheiat partida cu scorul de 3-6, 7-6, 7-6.

Ana Bogdan: „Așa o victorie acasă, să mă bat până la ultimul punct, în atmosfera de azi, e incredibil! Nu am renunțat să cred și să lupt. Am stat la fiecare punct și tot ce mi-am spus e că pot să realizez tot ce îmi doresc eu să realizez aici, dacă joc așa cu sufletul – și asta am făcut până la final. Încă nu pot să cred! Din punct de vedere al emoțiilor, da, este cea mai importantă victorie din cariera mea. Eu azi m-am învins pe mine.”

Ana Bogdan va juca semifinala cu Jaqueline Cristian care vineri a învins-o pe Anastasija Sevastova și s-a calificat în prima ei semifinală Transylvania Open.

Jaqueline Cristian: “Sunt foarte fericită că pot să arăt acest tenis în fața fanilor. Am încercat să mă focusez pe mine și pe jocul meu, știu că e o adversară cu multă experiență, dar am încercat să nu mă uit dincolo de fileu, să fac ce știu mai bine, să mă bucur că sunt pe teren și să termin meciul împăcată, indiferent de rezultat.”

Bogdan și Cristian s-au mai întâlnit de două ori până acum și ambele meciuri au fost câștigate de Bogdan.

Ana Bogdan: „Cred că toată lumea își dorea să fim două românce în semifinală, păcat că nu e finala, dar eu mă bucur din tot sufletul că voi fi din nou pe teren mâine (sâmbătă) și vă aștept cu aceeași energie pentru amândouă. Tot ce îmi doresc e să mă bucur de fiecare punct pe care îl voi face aici.”

Britanica Harriet Dart a câștigat primul meci al zilei în care a învins-o pe iberica Nuria Parrizas Diaz: 6-3, 6-2. Ea va juca semifinala împotriva Karolinei Pliskova, cea care a câștigat cu ușurință ultimul meci al zilei disputat cu Sara Errani, scor: 6-2, 6-0.

Karolina Pliskova: E grozav să mă aflu iar în semifinale. Mă simt deosebit, simt că am jucat foarte bine azi, până acum e clar cel mai bun meci al meu din această săptămână. Simt că în acest turneu meciurile se află în mâinile mele, în sensul în care pot să îmi aleg felul în care joc, dacă e mai agresiv sau nu. Nu am câștigat o finală de ceva vreme, deci ar însemna mult pentru mine. Dar momentan sunt concentrată strict pe meciul de mâine.”

Rezultatele meciurilor de vineri, 9 februarie:

SF – C. McNally (USA) / A. Muhammad (USA) d. [WC] J. Cristian (ROU) / A. Mitu (ROU) 63 62
QF – [8] A. Bogdan (ROU) d. [1] A. Rus (NED) 36 76(6) 76(5)
QF – J. Cristian (ROU) d. A. Sevastova (LAT) 63 75
QF – [Q] H. Dart (GBR) d. N. Parrizas Diaz (ESP) 63 62
QF – K. Pliskova (CZE) d. S. Errani (ITA) 62 60

Sâmbătă, 10 februarie, se vor juca semifinalele la simplu și ultima semifinală la dublu.

Programul meciurilor TERENUL CENTRAL – start ora 15.00:

[8] A. Bogdan (ROU) vs J. Cristian (ROU)
NB 5:00 PM [Q] H. Dart (GBR) vs K. Pliskova (CZE)
After suitable rest H. Dart (GBR) / T. Mihalikova (SVK) vs E. Lechemia (FRA) / O. Nicholls (GBR)

Bilete și acces

Cei care doresc să vină la Transylvania Open mai pot achiziționa de pe site-ul entertix.ro. Sâmbătă, va fi deschis și inelul 3 din BTarena.

Alexandru Florea

Un simplu student pasionat de jurnalism sportiv, urmărind cu determinare fiecare oportunitate de a învăța și progresa. Îmi propun să aduc informații autentice și captivante din lumea sportului, contribuind la diversitatea și prospețimea jurnalismului!

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *