Care sunt șansele Universității Cluj de a completa play-off-ul. Programul celor 5 formații implicate în lupta pentru play-off

Cu doar patru etape rămase din sezonul regulat al Superligii, lupta este strânsă pentru ultimul loc ce completează play-off-ul. Printre echipele implicate se numără Petrolul Ploiești, FC Hermannstadt, Universitatea Cluj, UTA Arad și Sepsi OSK.

Programul celor cinci formații implicate în lupta pentru locul 6 în Superligă:

Petrolul Ploiești (locul 6 – 35 de puncte)

În acest moment, Petrolul Ploiești se află într-o poziție avantajoasă pentru a ocupa ultimul loc disponibil în play-off. Sub comanda lui Florin Pîrvu, „Lupii Galbeni” se pregătesc pentru două meciuri cruciale împotriva altor echipe aflate în cursa pentru aceeași poziție – UTA și Sepsi OSK. Prima ”finală” pentru aceștia va avea loc pe arena Francisc Neuman, în compania formației UTA Arad.

Deznodământul acestor confruntări directe va fi crucial în clasamentul final, iar ultimele două partide pentru ”găzari” vor fi decisive, cu CSU Craiova și FCSB.

FC Hermannstadt (locul 7 – 34 de puncte)

Teoretic, formația lui Marius Măldărășanu are cel mai abordabil program, având două meciuri pe teren propriu împotriva echipelor FCU Craiova și Oțelul Galați, care se află într-o scădere de formă în noul an. Cu toate acestea, sibienii vor avea parte de două teste dificile pe terenul lui Dinamo București și CFR Cluj, echipă care încă nu a abandonat lupta pentru titlul de campioană.

Universitatea Cluj (locul 8 – 34 de puncte)

Trupa condusă de Ioan Ovidiu Sabău se pregătește pentru o deplasare dificilă la Sfântul Gheorghe, acolo unde o va întâlni pe Sepsi OSK, după remiza albă obținută pe teren propriu la Cluj în fața liderului, FCSB. Ardelenii au avut un sezon regulat interesant, reușind să adune mai multe puncte în meciurile cu primele 6 echipe clasate decât în cele cu echipele aflate în partea de jos a clasamentului.

Ardelenii vor mai disputa două meciuri acasă, primul împotriva campioanei României, Farul Constanța, iar apoi în fața ultimei clasate, FC Botoșani, urmând ca ultima partidă să se desfășoare în deplasare, în capitală, împotriva echipei FC Voluntari.

UTA Arad (locul 9 – 34 de puncte)

Arădenii, aflați într-o formă excelentă în 2024, încep să privească serios spre posibilitatea calificării în play-off. Prima dintre cele patru partide rămase pare să fie crucială, deoarece vor întâlni echipa clasată pe locul 6, Petrolul Ploiești, care va încerca să își consolideze poziția. În plus, aceștia vor avea parte de două derby-uri de tradiție, cu Rapid și Dinamo, ambele în deplasare, și o altă partidă acasă, împotriva echipei FCU Craiova.

Sepsi OSK (locul 10 – 33 de puncte)

Cu 4 înfrângeri consecutive, echipa din Covasna nu renunță la speranța de a se califica în play-off și este determinată să nu lipsească din play-off nici în acest sezon. Sub comanda lui Bernd Storck, jucătorii se pregătesc pentru un program dificil, începând cu un duel acasă împotriva formației U Cluj, urmat de o călătorie în Moldova pentru meciul cu FC Botoșani, și încheind cu două partide cruciale pe teren propriu împotriva echipelor FC Voluntari și Petrolul.

Clasamentul actual din Superliga!

Alexandru Florea

Un simplu student pasionat de jurnalism sportiv, urmărind cu determinare fiecare oportunitate de a învăța și progresa. Îmi propun să aduc informații autentice și captivante din lumea sportului, contribuind la diversitatea și prospețimea jurnalismului!

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *