Egal între Dorinel și Mutu: CFR Cluj la 9 puncte de FCSB

Trupa lui Adrian Mutu a obținut doar un rezultat de egalitate în meciul de la Galați, după ce au pierdut victoria printre degete în minutele de prelungire, remizând cu scorul de 2-2 împotriva formației Oțelul Galați.

„Oțelarii” au început în forță partida, luând cu asalt poarta goalkeeperului Sava. În primele 30 de minute, au avut o serie de ocazii periculoase. Într-o fază notabilă, Lameira a reușit să pătrundă în careu, driblându-l pe Kader Keita și a servit în centrul careului, dar Pop nu a reușit să înscrie, fiind împiedicat de o intervenție de excepție a lui Sava în ultimul moment (19).

Apoi, într-o altă situație, același Pop a încercat să reia balonul cu capul după o lovitură liberă, dar Sava a reușit din nou să evite golul, plonjând excepțional (21).

A treia oară a fost cu noroc pentru vârful moldovenilor, Alex Pop. Acesta a reușit să deschidă scorul printr-un șut impecabil la vinclu, dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri (36). Deși jocul CFR-ului în prima parte a meciului a lăsat de dorit, Otele și-a făcut datoria de golgheter al echipei alb-vișinii și a restabilit egalitatea, după un corner executat de Ciprian Deac.

Trupa lui Dorinel Munteanu a revenit de la vestiare cu un avânt nou, rămânând formația dominantă și generând faze importante în careul CFR-ului. Pop a avut o tentativă de reluare din marginea careului de șase metri, însă mingea a trecut puțin pe lângă poartă (58).

Otele a încercat un șut la colțul lung, dar fără succes, deoarece mingea a ratat ținta (62). Ulterior, Bîrligea a încercat o nouă reluare, dar și de această dată fără să găsească cadrul porții (79). Momentul cheie a survenit când Bîrligea a fost faultat în careu de către Ghiocel, iar arbitrul nu a ezitat să acorde lovitură de la 11 metri. Tachtsidis a preluat responsabilitatea și a înscris cu precizie din punctul cu var, aducând echipa sa în avantaj (83).

În momentul în care părea că totul era încheiat, Oțelul Galați a primit un penalty crucial. Tănasă a fost faultat în careu de către Muhar, iar centralul Chivulete a dictat penalty. Cisotti a executat de la punctul cu var și a trimis mingea imparabil în plasa porții, aducând echipei sale golul egalizator ce a stabilit scorul final, 2-2.

În urma acestui rezultat, CFR se menține pe poziția secundă în clasament, la 9 puncte de liderul FCSB, dar poate pierde și locul 2, dacă Rapid București se va impune în partida cu UTA Arad.

În etapa viitoare, CFR Cluj se va deplasa la Constanța pentru confruntarea cu Farul, în cadrul etapei cu numărul #29, sâmbătă, de la ora 20:00.

Echipele de start

Oțelul Galați: Pap – Adăscăliței, Yabre, Ghiocel, Zhelev – Cisotti, Zivulic, Lameira – Maciel, Pop, Bodișteanu
Rezerve:Stoian, Cîrjan, Jardan, Teles, Bordu, Farcaș, Gaitan, Panait, Rusevic, Malle, Mocanu
Antrenor: Dorinel Munteanu

CFR Cluj: Sava – Mogoș, Boben, Ajeti, Camora – Muhar, Keita, Avonou – Deac, Michel, Otele
Rezerve: Hindrich, Bălgrădean, Manea, Ilie, Aussi, Abeid, Fofana, Fica, Filip, Tachtsidi, Serebe, Bîrligea
Antrenor: Adrian Mutu

Alexandru Florea

Un simplu student pasionat de jurnalism sportiv, urmărind cu determinare fiecare oportunitate de a învăța și progresa. Îmi propun să aduc informații autentice și captivante din lumea sportului, contribuind la diversitatea și prospețimea jurnalismului!

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *