Remiză în duelul campioanelor. CFR Cluj mai face un pas greșit spre titlu

CFR Cluj a reușit să obțină doar un punct în fața campioanei, Farul Constanța, după un meci tensionat și echilibrat, bifând astfel al doilea egal consecutiv. Această remiză afectează șansele echipei la titlu și, în același timp, îi face să piardă locul secund în clasamentul Superligii. De menționat faptul că de la demiterea tehnicianului italian, Andrea Mandorlini, și venirea lui Adrian Mutu, diferența de puncte a rămas constantă, adică -11 față de liderul FCSB.

Primele minute ale actului secund le-au aparținut ardelenilor, aceștia începând timid dar reușind să își creeze prima ocazie de gol prin Otele. Bîrligea a deviat cu capul o minge centrată din corner, iar Otele a încercat să finalizeze, însă mingea a fost prinsă în brațele lui Buzbuchi. Replica formației de la malul mării nu a întârziat să apară. Grigoryan a pătruns ușor în careul ardelenilor, a pasat în fața porții, dar vârful Louis Munteanu a fost blocat înainte să poată șuta.

Ocaziile Farului s-au înmulțit după primul sfert de oră al reprizei secunde, echipa preluând controlul jocului. Mai întâi, Vînă a centrat foarte precis în fața porții, însă Rivaldinho s-a împiedicat și nu a reușit să șuteze, Sava intervenind în ultimul moment. Portarul alb-vișiniilor a comis o eroare la o altă centrare, iar mingea a ajuns la Munteanu. Acesta a încercat să șuteze, dar Ajeti a respins de pe linia porții. Kiki a executat un șut plasat de la aproximativ 16 metri, dar mingea a fost deviată și a ieșit în afara terenului.

CFR Cluj a fost echipa care a revenit mult mai hotărâtă de la vestiare și a dat semne că vor fi cei care vor deschide scorul. Cristian Manea a șutat din apropierea careului, dar Buzbuchi a reușit o paradă extraordinară și a îndepărtat pericolul pentru moment. În urma unei pierderi de minge din partea tânărului jucător Alin Fică, echipa alb-albastră s-a mobilizat, iar mingea a ajuns rapid în careul adversarului, Deaconu reușind să deschidă scorul după o deviere excelentă a lui Munteanu.

Ardelenii au turat motoarele spre finalul meciului, reușind să egaleze pe terenul de la Ovidiu. Filip a centrat precis din corner, iar mingea a ajuns la Ajeti, care a marcat cu o execuție formidabilă, lăsându-l fără replică pe Buzbuchi, stabilind totodată și scorul final, 1-1.

În ultima etapă din sezonul regular, CFR Cluj va primi vizita celor de la FC Hermannstadt, sâmbătă, de la ora 18:00.

Echipele de start:

Farul Constanța: Buzbuchi (cpt.) – Dussaut, Boli, M. Popescu, Kiki – Deaconu, Nedelcu, Vînă – Grigoryan, Munteanu, Rivaldinho
Rezerve: Șt. Mușat – Sîrbu, Dănuleasă, Grosu, Gustavo Marins, Queiros, Grameni, Budescu, Banu, I. Cojocaru, Andronache, Benchaib
Antrenor: Gheorghe Hagi

CFR Cluj: Sava – Cr. Manea (cpt.), Boben, Ajeti, Abeid – Muhar, K. Keita, Tachtsidis – Fică, Bîrligea, Otele
Rezerve: Hindrich, Bălgrădean – Camora, Mogoș, M. Ilie, Aussi, Fofana, R. Filip, Avounou, Serebe, Michael
Antrenor: Adrian Mutu

 

Alexandru Florea

Un simplu student pasionat de jurnalism sportiv, urmărind cu determinare fiecare oportunitate de a învăța și progresa. Îmi propun să aduc informații autentice și captivante din lumea sportului, contribuind la diversitatea și prospețimea jurnalismului!

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *