Confruntare de gală în Liga Națională de Baschet: U-BT Cluj și CSM Oradea

U-Banca Transilvania se pregătește pentru duelul din deplasare, pe terenul echipei CSM CSU Oradea, la Oradea Arena. vineri, 8 martie. Partida e programată să înceapă de la ora 18:00, și va putea urmărită pe Digi Sport 2 și Prima Sport 3.

Acest derby aduce în prim-plan confruntarea dintre ocupantele primelor două poziții în Grupa 1-10. Campioana României se bucură de un parcurs impecabil în campionat, acumulând victorii consecutive, în timp ce adversarii de la Oradea au înregistrat 10 victorii și 2 înfrângeri în această fază a competiției. Cu toate acestea, diferența în clasament între cele două echipe este de doar 2 puncte.

Pentru trupa condusă de Mihai Silvășan, acest meci reprezintă o nouă provocare în deplasare, după ce au obținut o victorie impresionantă în ultima lor partidă împotriva echipei din Constanța, încheind cu scorul de 108-85. În plus, meciul cu CSM CSU Oradea va fi un test important în pregătirea pentru sferturile de finală ale BKT EuroCup, unde vor întâlni echipa London Lions. Echipa din Londra a reușit o victorie zdrobitoare împotriva echipei Turk Telekom Ankara, cu un scor de 100-77, într-un meci desfășurat miercuri seara.

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

Va fi un meci greu, însă un meci care ne va face bine. Avem nevoie de o partidă intensă. Toată lumea știe ce înseamnă rivalitatea dintre U-Banca Transilvania și CSM CSU Oradea. Ei își vor dori victoria, la fel și noi, așa că va ieși un meci de calitate. Din punct de vedere medical, toată lumea e aptă. D.J. Seeley va fi cu noi, la fel și Karel Guzman. Va lipsi doar Patrick Richard, care se va întoarce duminică la Cluj-Napoca. Chiar și fără Pat, gândul nostru merge spre victorie. Avem jucători români capabili să suplinească absența lui și să ne ajute să câștigăm!

David Lăpuște, jucător U-Banca Transilvania

În primul rând este o atmosferă foarte bună la antrenamentele noastre. Ne înțelegem excelent, avem o chimie foarte bună între noi și presimt un rezultat favorabil nouă, ca de obicei. Noi suntem obișnuiți cu victoriile și vom da tot ce putem pe teren, pentru încă un rezultat favorabil. M-am antrenat mult și astfel am prins mai multe minute de joc, iar valoarea mea a crescut. Totuși, nu trebuie să mă culc pe o ureche. În meciurile tari, cum ar fi un derby cu Oradea, se poate întâmpla orice. Știu că au adus un nou jucător în locul lui Erick Neal, dar cu siguranță ne vom pregăti să îi facem față. Obiectivul nostru este să câștigăm fiecare meci și muncim numai în această direcție. Dacă stau să mă uit în timp, nu mă așteptam să ajung până aici. Sunt foarte mulțumit de mine și sunt recunoscător că am primit ajutor din partea tuturor. E un vis devenit realitate să jucăm în EuroCup, chiar să fim în sferturile de finală. Va fi o atmosferă incredibilă!

Alexandru Florea

Un simplu student pasionat de jurnalism sportiv, urmărind cu determinare fiecare oportunitate de a învăța și progresa. Îmi propun să aduc informații autentice și captivante din lumea sportului, contribuind la diversitatea și prospețimea jurnalismului!

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *