„U” Cluj a stins „lanterna roșie” la primul meci din play-out!

Universitatea Cluj s-a impus cu scorul de 3-0 (1-0) în prima etapă a play-out-ului împotriva „lanternei roșii” a campionatului, FC Botoșani, într-un meci controlat autoritar de trupa lui Ioan Ovidiu Sabău.

Echipa condusă de Ioan Ovidiu Sabău a dominat meciul încă de la început, generând o serie de ocazii periculoase în careul advers. Primul șut către poarta oaspeților a fost expediat de Nistor, dar fără a-l pune în dificultate prea mult pe goalkeeperul Ducan.

În minutul 12, Universitatea Cluj a primit o lovitură de la 11 metri, după o lovitură de cap a căpitanului Dican asupra fundașului Masoero. Penalty-ul a fost executat de veteranul Nistor, care a reușit să deschidă scorul în această primă partidă din play-out-ul sezonului. După deschiderea scorului, jocul gazdelor a scăzut în intensitate, lăsându-i pe moldoveni să își creeze faze de joc. În minutul 50 al reprizei secunde, Dan Nistor a tras din marginea careului, dar mingea s-a scurs pe lângă poartă. 

Antrenorul Bogdan Andone a surprins pe toată lumea când a făcut patru schimbări dintr-o dată, în minutul 59 al partidei. O lovitură bună de cap a lui Benzar s-a dus peste poartă (61). 

Un contraatac rapid al clujenilor a fost aproape să aducă golul de 2-0, dar reluarea lui Daniel Popa din careu s-a scurs prin fața porții și nimeni nu a fost acolo să o împingă în poartă (65). Un nou atac rapid al Universității a adus o altă mare ocazie la poarta alb-negrilor, finalizată cu gol de Popa din pasa lui Silaghi, dar tușierul a ridicat fanionul pentru un ofsaid (69).

Meciul este unul slab în ocazii de poartă, lipsit de intensitate, ca o luptă surdă la mijlocul terenului pentru fiecare minge. Botoșănenii forțează atacul și presează, în timp ce trupa lui Sabău se apără cu cinci fundași și încearcă să lovească pe contraatac. 

Și până la urmă golul de 2-0 a venit pentru Universitatea Cluj, de la nou-intratul Ante Roguljic, în minutul 77, care a scăpat singur în careu și l-a învins elegant pe Ducan din interiorul careului. Sabău s-a dovedit a fi inspirat când l-a scos pe Vali Gheorghe în minutul 73 și l-a introdus pe Roguljic, care a și înscris patru minute mai târziu. 

Botoșănenii s-au aruncat cu disperare în atac în încercarea de a înscrie golul de onoare, iar după o bâlbâială în careul clujenilor, portarul lituanian Edvinas Gertmonas a scos de pe linia porții o minge și a respins (89). În prelungirile partidei, Doukoure a înscris și el pentru 3-o, dar a fost ofsaid.

La ultima fază a partidei, în prelungiri, Roguljic a realizat dubla cu un șut plasat din interiorul careului și a stabilit scorul final la un neverosimil 3-0.

În următoarea etapă din play-out, Universitatea Cluj va primi vizita formației arădene, UTA, sâmbătă, 30 martie, de la ora 15:45.

Echipele de start:

Universitatea Cluj: Gertmonas – Oancea, Masoero, Thalisson, Roger – V. Gheorghe (Roguljic, min 63), Fossati (Doukoure, min 46), Simion (Pițian, min 84), Silaghi (M. Rus, min 72) – Nistor, D. Popa (Anselmo, min 83)
Rezerve: Gorcea, Chirilă, Chinteș, Pițian, Mitrea, Tacheres, Grobry, A. Rus, Pănoiu, Roguljic, Tescan, Anselmo
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

FC Botoșani: Ducan – Benzar, Miron, Celea, Creț (Mouaddib, min 59) – I. Filip, Dican, A. Ferreira (Margiotta, min 59) – Florescu (Mitrov, min 59), E. Lopez (Fuop, min 59), Kaprof
Rezerve: Kukic, Șeroni, Sadiku, G. David, Gligor, Petro, Mouaddib, Ofosu, Mitrov, Fulop, Margiotta
Antrenor: Bogdan Andone

Cronică de Alex Florea / Vasile Manu

Foto © Cristi Vescan / Transilvania Photos 

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *