Sărbătoare la Hunedoara. Corvinul a umilit CFR Cluj și s-a calificat semifinalele Cupei României

Divizionara secundă Corvinul Hunedoara, echipă fără drept de promovare în prima ligă, s-a calificat în premieră în semifinalele Cupei României. Hunedonorenii pregăți de Florin Maxim i-au administrat feroviarilor cea mai dură înfrângere din istoria clubului, scor 4-0, într-o partidă disputată marți, 2 aprilie.

Hunedorenii au început în forță jocul cu CFR, în fața a peste 10.000 de spectatori prezenți pe stadionul „Michael Klein”, record absolut pe stadionul din Hunedoara. Prima situație a venit la poarta lui Sava, jucătorul Marius Lupu a tras primul șut din marginea careului în minutul 2, dar balonul a trecut pe lângă poarta lui Sava. Lucrurile s-au complicat pentru CFR, în minutul 11, când Tachsidis a văzut cartonașul roșu direct pentru un fault. Grecul și-a lovit cu cotul un adversar în tușă și a fost eliminat. Peter Michael a scăpat singur spre poartă și a tras de lângă un adversar, dar portarul Lefter a respins în corner (26). Muhar a lovit mingea cu capul în urma loviturii de colț, dar mingea a lovit transversala.

Înaintea finalului primei reprize, Corvinul a deschis scorul în minutul 43 prin fundașul Viorel Lică, care l-a învins pe Sava cu un șut din interiorul careului.

La începutul părții secunde, gazdele au majorat diferența la 2-0 în minutul 50 prin fostul jucător al feroviarilor, Marius Coman, acesta l-a învins elegant pe Sava cu un șut plasat cu latul din interiorul careului. Divizionara secundă din Hunedoara i-a dat fostei campioane a României lovitura de grație CFR-ului. Neacșa i-a pasat bine lui Pîrvulescu, iar acesta din urmă a șutat imparabil de la 20 metri direct la vinclul porții lui Sava (67).

Elevii lui Florin Maxim au controlat confruntarea împotriva trupei lui Mutu, iar alb-vișinii au fost de nerecunoscut în duelul de pe stadionul „Michael Klein” din Hunedoara.

CFR nu a avut nicio reacție pe teren și a fost surclasată de hunedoreni, care au dominat autoritar jocul și i-au pus la respect pe mult mai bine cotații jucători ai fostei campioane. Alb-vișinii nu au reușit să își creeze nicio ocazie la poarta gazdelor.

În prelungirile meciului, Corvinul a stabilit scorul final la un neverosimil 4-0, în urma unei lovituri libere trimise în careu, de unde Ionuț Pop s-a înălțat perfect și a înscris cu capul în poarta nefericitului Sava. Meciul s-a închiat, iar Corvinul Huneroada s-a calificat în semifinalele Cupei României.

Echipele de start:

Corvinul Hunedoara: Lefter – Iacob, Lică, Manolache, Mihai Velisar (I. Pop, min 85) – Bradu, Hrezdac (Chindriș, min 81), Neacșa – Lupu, Marius Coman, Pîrvulescu
Rezerve: Blaga, A. Nicolae, Câmpan, S. Ion, Chindriș, Herghelegiu, Mitran, Predică
Antrenor: Florin Maxim

CFR Cluj: Sava – Manea, Mogoș (Mamic, min 40), Boben, Camora (Filip, min 46) – Keita, Muhar, Tachtsidis – Deac (Fica, min 46), Michael (Serebe, min 78), Otele (Bîrligea, min 55)
Rezerve: Hindrich, Radu, Mamic, Aussi, Filip, Fică, Falco, Serebe, Bîrligea
Antrenor: Adrian Mutu

Cartonașe galbene: // Keita (14), Mamic (42)
Cartonașe roșii: Tachtsidis (11)

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *