„U” Cluj s-a calificat în semifinalele Cupei României, după un gol înscris în prelungiri!

Universitatea Cluj a trăit periculos sfertul de finală cu FC Hermannstadt, dar a reușit să obțină calificarea în semifinalele Cupei României, grație unui gol înscris de argentinianul Federico Anselmo în prelungirile partidei.

Trupa lui Sabău a început în atac meciul și s-a instalat în jumătatea adversă încă din debutul jocului. Marco Rus a fost aproape de gol, dar șutul său a fost blocat și respins în corner (23). În urma loviturii de colț, Pițian a fost aproape să înscrie cu capul, dar mingea s-a dus peste poartă. Forcingul ofensiv al gazdelor a continuat, iar Alex Chipciu a tras plasat din marginea careului, însă mingea a trecut puțin pe lângă poartă (24).

Decarul Dan Nistor a încercat și el să îl surprindă pe portarul Căbuz cu un șut din marginea careului, dar balonul a lovit rădăcina barei și a revenit în teren, de unde Daniel Popa nu a reușit să câștige prim-planul cu un adversar și să ciupească mingea în poartă (33). Patru minute mai târziu, alb-negrii au avut o nouă ocazie notabilă în urma unei lovituri libere executate de Chipciu pe poartă, dar balonul s-a dus alături și nu a fost niciun pericol pentru Căbuz (37). Gabriel Simion și-a încercat norocul cu un șut la poartă de la 20 metri, dar mingea nu a prins cadrul porții (39).

Elevii lui Măldărășanu s-au trezit și au avut cea mai mare ocazie de gol în minutul 40, în urma unui corner, la care Bejan a trimis cu capul în bara transversală. Căbuz a reținut un șut tras de Ovidiu Bic de la 20 metri în minutul 58 al partidei.

Jocul a fost unul lipsit de intensitate în partea a doua, cele două formații s-au tatonat reciproc. Partida a fost una extrem de echilibrată și strânsă, fără ocazii notabile de ambele părți până în minutul 70 al reprizei secunde. Chipciu a centrat pe joc plasat în fața porții, dar Anselmo nu a reușit să ajungă la minge și să o împingă în poartă (74).

Ianis Stoica a evoluat titular în tricoul lui Hermannstadt și a fost schimbat în minutul 78 cu Jipa, iar la ieșirea de pe teren șeptarul Sibiului a avut parte de un cor de huiduieli. De altfel, pe toată durata meciului fiecare atingere a lui Stoica a fost huiduită.

Clujenii au forțat, au atacat și au presat defensiva oaspeților, care s-au apărat organizat și au făcut fața ofensivei șepcilor roșii. Federico Anselmo și-a încercat norocul cu un șut de la 20 metri, dar mingea s-a dus alături (90).

Universitatea Cluj a dat lovitura de grație în prelungirile partidei prin argentinianul Anselmo, care a împins mingea în poartă și dus echipa în semifinalele Cupei României. Argentinianul a intrat în teren în minutul 64 al meciului în locul lui Daniel Popa. 

Trupa lui Sabău va întâlni în semifinale câștigătoarea dintre Oțelul Galați și CSU Craiova.

Echipele de start:

Universitatea Cluj: Gertmonas – Oancea (V. Gheorghe, min 64), Pițian, Kelven, Roger – Nistor, Simion, Bic – Chipciu, Popa (Anselmo, min 64), M. Rus (Silaghi, min 64)

Rezerve: Gorcea, Mitrea, Techereș, Doukoure, Fossati, Silaghi, V. Gheorghe, Tescan, Anselmo, Roguljic

Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

FC Hermannstadt: Căbuz – Butean, Bejan, Stoica, Opruț – N’Goma (Balaure, min 68), Murgia, Sota, I. Stoica(Jipa, min 78) – Negruț (G. Iancu, min 68), D. Paraschiv (Fonseca, min. 78)

Rezerve: Muțiu, Medina, Antoche, Biceanu, Oroian, Jipa, Iancu, Fonseca, Balaure

Antrenor: Marius Măldărășanu

Arbitru principal: Andrei Chivulete
Asistenți: M. Marica, A. Constantinescu
Arbitru rezervă: M. Omuț / VAR: O. Hațegan, AVAR: A. Antonie

Cartonașe galbene: Simion (30) // Sota (85)

Foto © Cristi Vescan / Transilvania Photos

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *