De profesie CAMPIONI! U-BT Cluj-Napoca a devenit pentru al 4-lea sezon consecutiv campioana României!

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj a câștigat un nou trofeu de campioană a României, după ce a învins în meciul 5 al finalei cu CSM Oradea, scror 97-89, la capătul unui sezon 2023-2024 încheiat cu o singură înfrângere în campionat.

Spectatorii clujeni au umplut până la refuz Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, 10.000 de fani au venit să îi vadă la treabă pe baschetbaliștii pregătiți de Mihai Silvășan în acest joc cinci al finalei Ligii Naționale.

Atmosferă incendiară cu 10.000 de fani în tribune

Orădenii au fost primii care au deschis tabelă, printr-un coș de trei a lui Tarolis, iar Jones a înscris două puncte pentru gazde. Richard și Gaddy au dus-o pe CSM la cinci puncte, însă Cățe a înscris de sub coș. Jarell Eddie a egalat la 7 cu o aruncare din afara careului, iar replica oaspeților a venit de la același Gaddy tot prin același procedeu. Duelul a început tare.

Patrick Richard a redus la un punct diferența cu o aruncare din afara semicercului, iar sala a explodat (17-18), iar U-BT Cluj-Napoca a preluat conducerea pe tabelă pentru prima dată în acest joc cu un minut înainte de finalul primului sfert (19-18). Două libere transformate de Baciu au adus-o din nou la conducere pe tabelă pe Oradea, iar Mejeris a împins în coș o minge.

Primul sfert s-a încheiat cu un avantaj de o posesie pe tabelă pentru U-BT Cluj-Napoca, 24-22, dar primele zece minute au fost extrem de disputate și intense.

În sfertul secund, U-BT Cluj-Napoca s-a menținut la cârma partidei și a continuat să se afle la conducere pe tabelă. Oaspeții nu au cedat lupta și au continuat să joace curajos, apropiindu-se la o posesie (36-34). De la 36-36, Jarell Eddie a mai bifat trei puncte și U-BT a preluat din nou inițiativa pe tabelă, iar Brice Jones a ridicat sala în picioare cu coș spectaculos din afara semicercului pentru 42-38.

Rezultatul la pauza mare a fost 44-41, rezultat stabilit de același Jones, iar partea a doua se anunță una incendiară dat fiind diferența mică de puncte și jocul strâns.

Cel mai bun marcator din tabăra clujenilor după primele două sferturi a fost Jones, cu 10 puncte, urmat de Eddie (9), Richard (5), Mejeris (5), Măciucă (4), Seeley (4), Mokoka (3), Stipanovic (2) și Cățe (2). De la Oradea, cel mai bun marcator la pauză a fost Kris Richard, cu 11 puncte.

Campioana României a apăsat pedala de accelerație și s-a distanțat pe tabelă. Eddie a dus-o pe U-BT la 8 puncte diferență, cu un coș de trei și o aruncare liberă. Orădenii nu cedează și continuă să joace curajos, reușind să se apropie din nou la o posesie cu două coșuri de trei puncte bifate (52-50). Brice Jones a înscris de trei și el, orădenii au replicat cu două puncte. Meciul se joacă sub semnul echilibrului, nici una ditnre formații nu se poate desprinde decisiv.

Orădenii au oferit o replică solidă în acest meci

CSM-ul lui Cristi Achim rămâne în urma clujenilor și păstrează un avantaj mic pe tabelă, Gotcher i-a apropiat pe oaspeți la trei puncte cu o aruncare din afara semicercului (66-63). Mejeris și Mokoka cu două coșuri de trei puncte au stabilit scorul după sfertul trei: 76-71. Trupa lui Silvășan nu a reușit să se mai desprindă decisiv și să își asigure un final de meci liniștit și va trăi periculos ultimul sfert. Oradea continuă lupta pentru în BT Arena și își joacă ultima șansă de a prelungi seria finalei.

În debutul sfertului patru, Kris Richard din diferență, 76-73, iar Mokoka a transformat două libere și tot el a mai înscris de sub coș două puncte. Pe măsură ce ne apropiem de final, crește presiunea pe teren. Kris Richard a ratat o aruncare de trei, publicul clujean a explodat și își încurajează favoriții pe atacul lor. Adam Mokoka a transformat două libere pentru 84-75.

U-BT Cluj s-a desprins la 11 puncte diferență la jumătatea ultimului sfert, iar sala a explodat și a urmărit meciul în picioare. CSM a căzut fizic și nu le-a mai intrat nimic, nici măcar de la libere, presiunea publicului le-au tăiat orădenilor avântul. Tarolis a transformat două libere, iar Brice Jones a mai avut o treiță de efect și scorul a devenit 90-77. Oradea a avut din nou un moment bun de joc și a reușit să recupereze 10 puncte, apropiindu-se la 7 puncte în spatele campionilor (94-87). Singurul care a mai scuturat coșul gazdelor a fost Kris Richard, care a încheiat meciul 5 cu 25 de puncte înscrise.

Nu s-a mai schimbat nimic până la final, iar U-Banca Transilvania a rămas la conducere până în ultima secundă, câștigând meciul al cincilea cu scorul de 97-89 și a încheiat seria cu 4-1 la general. Astfel, clujenii au câștigat trofeul de campioană a României, ediția 2023-2024 și au devenit campioni pentru al patrulea sezon consecutiv.

Jucătorul alb-negrilor, Brice Jones, a fost desemnat MVP-ul finalei Ligii Naționale.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

0 thoughts on “De profesie CAMPIONI! U-BT Cluj-Napoca a devenit pentru al 4-lea sezon consecutiv campioana României!

  1. Au respectat tradiția! Campionii lui U-BT Cluj au sărbătorit cu tradiționala baie în Someș alături de fani al patrulea titlu consecutiv - mai 23, 2024 at 9:36 pm

    […] De profesie CAMPIONI! U-BT Cluj-Napoca a devenit pentru al 4-lea sezon consecutiv campioana Românie… […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *