Criza se adâncește la „U” Cluj. „Șepciile Roșii” pierd lamentabil cu UTA și ajung la a treia înfrângere consecutivă, dar rămân pe podium

UTA Arad a obținut o victorie importantă, scor 1-0, pe terenul Universității Cluj, într-un meci marcat de tensiune, ocazii ratate și momente dramatice. Golul spectaculos al lui Kadiri din prima repriză a făcut diferența, în timp ce „studenții” au dominat repriza secundă, căutând cu disperare egalarea. În ciuda asediului din final, apărarea arădenilor și intervențiile decisive ale portarului Popa, înlocuit pe final din cauza unei accidentări, au menținut avantajul minim al oaspeților, care pleacă acasă cu toate cele trei puncte.

Înaintea fluierului de start, cele două echipe au păstrat un moment de reculegere în memoria legendarului portar Helmuth Duckadam, care s-a stins din viață astăzi, la doar 65 de ani.

Universitatea Cluj a început partida în forță, construind rapid ocazii periculoase încă din primele minute. Cu toate acestea, prima mare șansă a aparținut echipei oaspete: după o bâlbâială în apărarea clujenilor, balonul a ajuns la Kadiri, care a înscris din apropiere. Bucuria a fost de scurtă durată, însă, deoarece centralul Marian Barbu, cu ajutorul VAR, a anulat reușita pentru o poziție de ofsaid.

UTA a deschis scorul în minutul 28, când Kadiri a reușit o execuție spectaculoasă cu o foarfecă din interiorul careului, lăsându-l fără replică pe portarul Gertmonas. Deși tabela era favorabilă arădenilor, Universitatea Cluj nu a reușit să își impună jocul, iar UTA a rămas echipa mai periculoasă în prima repriză, prin incursiunile constante ale lui Fabry și Kadiri.

Un moment dificil pentru gazde a venit în minutul 40, când fundașul Boboc a fost nevoit să părăsească terenul din cauza unei accidentări, fiind înlocuit de Oancea. În minutele de prelungire ale primei reprize, clujenii au fost aproape de egalare, profitând de o neatenție a defensivei arădene. Cu toate acestea, oaspeții au reușit să îndepărteze pericolul, păstrând avantajul fragil pe tabelă până la pauză.

Repriza a doua a început cu o serie de schimbări în tabăra gazdelor, Universitatea Cluj încercând să revitalizeze jocul. Popescu și Silaghi au fost înlocuiți de Blănuță și Rață, iar determinarea „studenților” de a forța egalarea s-a făcut simțită încă din primele minute ale actului secund.

În minutul 53, Mitrea a intrat în locul lui Van der Werff, aducând un plus de agresivitate la mijlocul terenului. La scurt timp după schimbare, Universitatea Cluj a fost aproape de egalare: Blănuță a trimis cu capul spre poartă, dar portarul Popa a intervenit excelent, păstrând avantajul minim pentru UTA.

Meciul a devenit tot mai tensionat pe măsură ce clujenii au intensificat presiunea, iar în minutul 60, Mitrea a încercat o execuție de la distanță, dar mingea s-a dus mult pe lângă poartă. Jocul fizic a adus și mai multe cartonașe galbene: Tsouka (min. 52), Fabry (min. 64) și Poulolo (min. 72) au fost avertizați pentru UTA, în timp ce Oancea (min. 63) a văzut galben pentru gazde.

Universitatea Cluj a continuat să caute golul egalizator, introducându-l pe Tchassem în locul lui Miranyan în minutul 68, o schimbare menită să aducă un plus de viteză în ofensivă. În tabăra adversă, Ghezali a fost înlocuit cu Vuletich (min. 70), arădenii căutând să își consolideze apărarea și să speculeze contraatacurile.

Pe măsură ce meciul se apropia de final, Universitatea Cluj și-a intensificat atacurile, hotărâtă să găsească golul egalizator. În minutul 83, Thiam a încercat să surprindă cu un șut din afara careului, însă mingea a trecut peste poarta apărată până atunci impecabil de Popa. Tensiunea a crescut pe teren, iar centralul a fost nevoit să scoată mai multe cartonașe galbene. Mihai a fost avertizat în minutul 82 pentru UTA, în timp ce pentru Universitatea Cluj, Chipciu (min. 81) și Rață (min. 86) au intrat și ei în vizorul arbitrului.

Incident notabil a fost în minutul 88, când portarul UTA-ei, Popa, s-a accidentat și a fost înlocuit de Mitrovic. Tot atunci, Omondi a părăsit terenul, fiind schimbat cu Cristea, într-o încercare de a întări echipa pe final. Cu toate aceste schimbări și într-o atmosferă plină de intensitate, clujenii au continuat să forțeze egalarea. Mingile aruncate în careu și tentativele de șut din afara suprafeței nu au fost însă suficiente pentru a răpune o apărare arădeană bine organizată.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 1-0, arădenii reușind să reziste asediului clujenilor. Deși Universitatea Cluj a dominat a doua repriză, lipsa de precizie în fața porții și intervențiile decisive ale portarilor arădeni au făcut diferența, păstrând cele trei puncte în favoarea oaspeților.

După înfrângerea în fața celor de la UTA, Universitatea Cluj se află pe locul 2 în clasamentul Ligii 1, cu 30 de puncte acumulate în 18 meciuri (8 victorii, 6 egaluri și 4 înfrângeri), fiind devansată de CFR Cluj, care ocupă prima poziție cu 31 de puncte​

Următorul meci pentru „Șepcile Roșii” e derby-ul local împotriva liderului, ceea ce poate fi o șansă importantă de a reveni pe prima poziție.​

 

Echipele de start:

Universitatea Cluj (4-3-1-2): Gertmonas – Boboc, Masoero, Van Der Werff, Chipciu – Bic, Ov. Popescu – Silaghi, Nistor, Thiam – Miranyan
Rezerve: Gorcea, Oancea, Simon, Codrea, Oaidă, Tchassem, Bettaieb, Mitrea, Lasure, Rață, Sfait, Blănuță
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

UTA (4-2-3-1): R. Popa – Râpă, Poulolo, Trif, Mabea – Tsouka, Mihai, Fabry – Ghezali, Kadiri, Omondi
Rezerve: Hrezdac, Mitrovic, Taroli, Vuletich, Zsori, Cîmpanu, Cristea, Dragoș
Antrenor: Mircea Rednic

Alexandru Florea

Un simplu student pasionat de jurnalism sportiv, urmărind cu determinare fiecare oportunitate de a învăța și progresa. Îmi propun să aduc informații autentice și captivante din lumea sportului, contribuind la diversitatea și prospețimea jurnalismului!

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *