U-BT Cluj a spulberat-o pe CSU Sibiu în cea mai categorică victorie din istoria confruntărilor în Derby-ul Transilvaniei

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania nu a avut milă de marea rivală CSU Sibiu, pe care a învins-o cu scorul de 92-64 (18-12 / 25-11 / 26-10 / 23-21), în etapa a patra din Liga Națională, obținând una dintre cele mai categorice victorii din istoria confruntărilor ale Derby-ul Transilvaniei.

Dacă în ultimii ani meciurile directe dintre Cluj și Sibiu s-au desfășurat sub spectrul dramatismului, cu emoții pe final, de această dată am văzut o echipă a Universității net superioară, pe tot terenul și într-o formă de zile mari, care a controlat autoritar partida și nu le-a dat sibienilor nicio șansă.

Galeria lui CSU Sibiu a încercat să își facă simțită prezența în tribunele arenei din Cluj

Galeria lui „U” Cluj și-a încurajat favoriți până la final

În fața unui public pătimaș care a umplut bătrâna și ponosita Sala Sporturilor „Horia Demian”, alb-negrii au început în forță partida și s-au instalat la conduce pe tabelă încă din debutului primului sfert, pe care l-au încheiat cu un avantaj de 7 puncte (18-12).

Trupa pregătită de Silvă și Vujosevic au continuat dominația și au oferit un adevărat spectacol baschetbalistic sub panoul Sibiului, iar trio-ul Richard – Tarolis – Ate a fost la înălțime pe parchetul Sălii Sporturilor, înscriind din toate pozițiile, iar U-BT Cluj a defilat pe teren și nu a cedat superioritatea până la final.

Scorul la pauza mare a fost de zece puncte avantaj pentru gazde, 43-33, iar diferența pentru U-BT Cluj a crescut considerabil în sfertul al treilea, în timp ce în ultimul act a fost la un moment dat și un avantaj de 37 de puncte pentru „U”.

De altfel, clujenii au menținut un avans de 30 de puncte în sfertul patru pentru una dintre cele mai lejere victorii în fața Sibiului.

În urma acestui succes fără emoții, U-BT Cluj-Napoca rămâne lider autoritar în clasamentul LNBM, cu maximum de puncte, fiind neînvinsă în primele patru etape disputate.

Cei mai buni marcatori din tabăra lui „U” au fost Tarolis, cu 18 puncte, urmat de P. Richard și A. Ate, ambii cu 17 puncte, K. Johnson (13 pct), Planinic și Zganec, cu câte 8 puncte fiecare, iar Rotaru (4), Uță (3) și Calnicenco (3) au completat lista marcatorilor pentru clujeni.

Următorul joc oficial pentru U-Banca Transilvania va fi în deplasare, în FIBA Europe Cup, cu rușii de la Enisey Krasnoyarsk, partida fiind programată miercuri, 6 noiembrie.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *