Blestemul barajului. Sibiul câștigă pe Cluj Arena. Șanse minime de promovare pentru U Cluj!

Statistica arăta că nici o echipă de Liga 2 nu a eliminat la baraj o echipă de Liga 1. Așa s-a întâmplat și acum. Cel puțin în meciul tur.

24.000 au umplut Cluj Arena, pe o vreme excelentă sperând, în afara celor 200 de sibieni, că ”U” va lua o opțiune pentru meciul retur dacă nu să tranșeze la Cluj promovarea mult visată în an Centenar.

Nu a fost să fie. Galerie e de Champions League dar echipa nu.

Hermansnstadt a câștigat cu 2-0 pe Cluj Arena iar barajul e ca și tranșat. Sibiu va juca în continuare în Liga 1, șansele lui „U” fiind minime de a promova în returul de la Sibiu.

Prima repriză a fost echilibrată. Pârvulescu a încercat o pătrundere și o reluare din marginea careului, dar șutul său a fost anemic și a fost reținut de portarul Sibiului (8). Apoi ocazie uriașă pentru Hermannstadt, Popovici a pătruns periculos în careu și a centrat pe jos, dar Dur-Bozoancă a reținut din fața lui Tsoumou (10).

Gavra, care nu a fost într-o zi prea bună, a șutat pe jos, plasat, dar Căbuz a reținut (13).

Veteranul Dorin Goga a executat în zid o lovitură liberă de la 20 metri în minutul 16.

Altă ocazie importantă în contul lui „U”, tot Goga a trecut de un adversar, și-a făcut mingea pe șut și a reluat plasat din marginea careului, dar Căbuz a respins în corner. Florescu a reluat cu capul pe lângă poartă în urma loviturii de colț (25).

Cea mai mare ocazie de gol a sibienilor a venit în urma unei lovituri libere executate de Daniel Tătar de la 20 metri, lateral stânga, dar mingea a șters bara transversală (28).

Universitatea Cluj a avut o altă lovitură liberă la 20 metri după un fault comis asupra lui Goga, iar de această dată golgheterul Gavra și-a încercat norocul, dar mingea sa s-a oprit în zid (41).

0-0 la pauză.

În al doilea mitan lucrurile au fost tot echilibrate. U a început în forță, ar în minutul 45 Pârvulescu trage incredibil peste poartă din 12 m lateral stânga! Zece minute mai târziu, capitan Goga ia o acțiune pe cont propriu, în stilul său caracteristic, înșiră trei sibieni și trage puternic în plasa laterală. Ocazie mare.

Apoi Sibiul începe să își arate colții. Min 66: Tsomou scapa singur dar trage peste poartă!

Și vine golul! În minutul 79, capitan Petrescu curentează cu un șut perfect de la 22 metri, la colțul lung 0-1. Apoi vine dezastrul…..Min 80: Tsomou profită de o gafă de în apărarea lui ”U” și înscrie 0-2!

Până la final doar incidentele de la final au contat, cu un suporter al Universității Cluj a intrat pe teren și s-a dus direct spre peluza Șepcile roșii, apoi o parte din galeria clujeană a spart barajele și s-a contrat cu jandarmii. S-au aruncat cu scaune, jandarmeria a dat cu spray lacrimogen, iar un jandarm a fost lovit și a fost transportat cu ambulanța!

Conducerea clubului a fost contestată vehement de suporteri.

Echipele de start:

„U” Cluj: Dur-Bozoancă – Al. Coman, I. Ursu. A. Cordoș, D. Berci (C. Taub, min. 72) – G. Giurgiu, G. Florescu – N. Pârvulescu, R. Greu (Axente, min. 77), D. Goga – C. Gavra

Rezerve: I. Dinu, S. Chitoșcă, I. Hațiegan, D. Hordouan, C. Taub, M. Coman, M. Axente

Antrenor: Bogdan Lobonț

FC Hermannstadt: C. Căbuz – Al. Mățel, Al. Dandea, I. Stoica, R. Dâlbea – D. Tătar, S. Popovici, P. Petrescu, L. Dumitriu (Da Silva Moreira, min. 84) – I. Lendric (Antonov, min. 65), F. Tsoumou

Rezerve: N. Toma, A. Ilija, F. Axinte, L. Niță, R. Sumanariu, F. Jazvic, Da Silva Moreira

Antrenor: Vasile Miriuță

Tiberiu Farcas

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *