Viitorul a câștigat Supercupa României după o victorie în fața CFR-ului

Viitorul Constanța a câștigat sâmbătă, 6 iulie, Supercupa României, după ce a învins campioana CFR Cluj cu 1-0, grație unui golazzo reusit de Artean.

Prima fază periculoasă a meciului i-a aparținut CFR-ului și a venit în minutul 26, Deac a centrat de pe partea dreaptă în urma unei lovituri libere, dar Tordai a respins în corner. În urma loviturii de colț, mingea ajunge la Omrani, care recentrează pînă la Costache. Acesta trimite pe lângă în poartă, dar era în ofsaid.

Foto: Gabor Istvan-Gabor

Una dintre cele mai mari ocazii ale partidei a venit în minutul 39 la poarta Viitorului, tot de la Omrani, care a reluat cu capul puțin pe lângă poartă din centrarea lui Deac.

Campioana României a continuat să rămână sus și să preseze, iar în ultimul minut al primei reprize Djokovic a reluat periculos de la distanță, mingea a fost respinsă în față de Tordai și a ajuns la Omrani, care nu a reușit să îl învingă pe portar din 8 metri.

Foto: Gabor Istvan-Gabor

În partea a doua, constănțenii au cerut un penalty în minutul 50 la un presupus henț în careu a lui Bordeianu, dar „centralul” Colțescu a lăsat jocul să continue. O altă situație notabilă la poarta lui Arlauskis a venit in minutul 58, la o lovitură libera executată de Iancu de la 20 metri, dar mingea s-a dus puțin pe lângă poartă. Ocazie mare pentru Viitorul, Andreas Calcan a șutat puțin pe lângă poartă în minutul 70.

Ocazie pentru CFR. Petrila a șutat bine din interiorul careului de 16 metri, Țîru a respins, dar a fost aproape să-și bage mingea-n poartă (84).

Viitorul a reușit deschiderea scorului în minutul 86 prin Artean, care l-a învins pe Arlauskis cu un șut senzațional de la 25 metri. Ciprian Deac ar fi putut aduce egalarea in prelungirile partidei, dar reluarea sa din marginea careului a lovit bara și a fost reținută de portar.

Meciul s-a încheiat, iar CFR a pierdut primul trofeu al sezonului competițional 2019-2020.

Echipele de start:

CFR Cluj: Arlauskis – Peteleu, Vinicius, Mureșan, Camora – Itu (Culio, min. 46), Djokovic, Bordeianu – Deac, Omrani (Țucudean, min. 76), Costache (Petrilă, min. 70)

Antrenor: Dan Petrescu

Rezerve: Vâtcă, Burcă, Păun, Susic, Culio, Țucudean, Petrilă

Viitorul: Tordai – Mladen, Ţîru, Iacob, De Nooijer – Houri, Artean ,Vînă – Mățan – Iancu, Ganea

Antrenor: Gică Hagi

Rezerve: Cojocaru, Kuipers, Tîrcoveanu, Leca, Calcan, Achim, Pitu

Arbitru: Sebastian Colțescu. Asistenți: Ovidiu Artene, Daniel Mitruți

Foto: Gabor Istvan-Gabor

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *