O fetiţă de 8 ani, singura jucătoare de fotbal înscrisă la Juventus Training Camp din Cluj-Napoca

Luni, 8 iulie, a avut loc deschiderea taberei de fotbal pentru copii Juventus Training Camp pe Cluj Arena, iar pe lângă cei 89 de băieți s-a mai înscris și o fetiță în vârstă de 8 ani.

Am venit în această tabără pentru că îmi place echipa Juventus şi îmi place fotbalul pentru că l-am văzut pe fratele meu cum se distrează şi am vrut şi eu„, a spus pentru Mediafax Mara Nicole Ciortea, singura fată din tabăra JTCR – Ediția Summer 2019.

Foto Facebook Juventus Academy Bucuresti
Foto Facebook Juventus Academy Bucuresti

Faptul că avem şi o fetiţă printre atâţia băieţi este un început, mai bine una decât deloc, mai ales că şi FRF sprijină echipele din Liga 1 să aibă echipe feminine. Intenţia noastră este de a avea şi o echipă de fotbal feminin, sportul având o importanţă deosebită pentru educaţia celor mici ca să înveţe să fie disciplinaţi”, a precizat antrenorul Massimo Pedrazzini, coordonatotul Juventus Training Camp România.

Gala de deschidere a turneului a început astăzi la ora 14:00, iar drapelul clubului Juventus a fost adus pe gazonul de pe Cluj Arena de cel mai mic și de cel mai mare copil din tabăra JTCRomânia – Ediția Summer 2019, conduși de antrenorul principal Eugenio Astorino Tutoli.

Foto Facebook Juventus Academy Bucuresti

Juventus Training Camp România – Ediția Summer 2019, Cluj-Napoca este atent supravegheată de Luigino Pellegrini, fostul impresar al lui Roberto Baggio și cel care a adus tabăra pentru copii a campioanei Italiei în România.

Foto Facebook Juventus Academy Bucuresti

Juventus Training Camp ține la Cluj-Napoca până în 13 iulie, iar copiii se vor antrena în Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, sub îndrumarea unor antrenori italieni după metodologia folosită de celebrul club Juventus Torino la toate categoriile de vârstă.

Eugenio Astorino participă pentru a doua oară la un stagiu de pregătire în România, după ce, în vara anului trecut, a făcut parte din echipa care i-a antrenat pe copii la prima tabără de fotbal Juventus (București, 2018).

Antrenorii italieni vor fi ajutați de antrenori din România: Ionuț Georgian Vreme, Adrian-Mihail Neagu, Călin Rafael Tiut, Marton Bikfalvi, Attila Istvan Tunyogi, Andrea Marcon.

Tabăra de fotbal JTC România – Ediția Summer 2019 se desfășoară conform principiilor după care se ghidează Juventus Academy București, anume că fotbalul și școala merg foarte bine împreună.

Programul taberei include, pe de o parte, 20 de ore de antrenamente și pregătire tehnică după modelul Juventus cu unii dintre cei mai buni antrenori de copii și juniori din Italia. Pe de altă parte, copiii vor putea participa la cursuri de limba italiană pentru sportivi, ateliere de nutriție, de gătit și de igienă orală.

Copiii vor primi în prima zi de tabără câte un KIT de echipament sportiv original (portarii beneficiază de un KIT special) și vor avea asigurare medicală și supraveghere de specialitate pe toată durata taberei, masă de prânz, gustări și apă de-a lungul fiecărei zile de antrenament, activități educative, de recreere și socializare.

În ultima zi a taberei va avea loc un turneu de fotbal, urmat de ceremonia de închidere și acordarea de diplome și medalii.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *