Dan Petrescu a prefațat partida cu Astana: „Favoriți pentru mine sunt ei. Trebuie să intrăm rapid în meci”

Campioana României, CFR Cluj, va debuta marți, de la ora 16:00, într-un nou sezon de UEFA Champions League, pe terenul sintetic al formației FC Astana din Kazahstan, în prima manșă a primului tur preliminar.

Antrenorul Dan Petrescu și portarul Giedrius Arlauskis au prefațat partida de mâine după-amiază într-o conferință de presă la Astana.

„Favoriți pentru mine sunt ei, pentru lotul pe care îl au, pentru experiența din ultimii 4 ani în grupele Champions League, ceea ce noi nu avem deloc în România. Faptul că joacă pe teren sintetic și faptul că sunt în plin campionat sunt argumente pro pentru ei. Au foarte multe argumente pro, noi venim după o înfrângere, suntem abia la început, sunt ceva probleme de lot, dar fotbalul nu e pe hârtie și nu câștigă tot timpul echipa favorită. Și cred că exemplul cel mai bun e la meciul cu Viitorul, unde normal CFR era favorită, dar ei au câștigat.

Eu am o idee ce vor juca și cum vor juca, i-am urmărit foarte mult, dar pe parcursul meciului se pot schimba multe și vom vedea ce trebuie să facem, nu cred că tactica mâine e importantă, ci felul de abordare a meciului și cum vom reuși să intrăm în meci. Am văzut foarte multe meciuri în Europa când adversarii care au venit aici s-au trezit prea târziu, gen Rennes, Benfica sau Maccabi Tel Aviv. Noi trebuie să ne trezim înainte de meci ca să fim singuri că intrăm repede, ca să nu ne plângem după.

E clar un dezavantaj terenul sintetic, dar scuze se vor găsi tot timpul, rezultatul rămâne, de aceea nu trebuie să găsim scuze și să încercăm să intrăm bine și să jucăm ca în curtea școlii și să ne adaptăm repede”, a declarat antrenorul CFR-ului, Dan Petrescu.

„Avem condiții foarte bune, a fost un drum chiar reușit și foarte bun, suntem pregătiți de luptă. Așteptăm să fie un adversar pe măsură și sperăm să fim noi mai buni.

Fotbalul nu se joacă pe hârtie, se joacă pe teren și sperăm să fim noi mai buni”, a concluzionat Arlauskis.

VIDEO – Conferința de presă din Astana

Feroviarii au efectuat și primul antrenament pe gazonul sintetic al Astanei.

Returul cu Astana va avea loc la Cluj-Napoca în 17 iulie.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *