„U” BT Cluj va întâlni vicecampioana din Kosovo în turul preliminar al FIBA Europe Cup

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania şi-a aflat astăzi adversara din turul preliminar al FIBA Europe Cup. În urma tragerii la sorţi efectuate la Munchen, formaţia noastră se va duela cu KB Rahoveci, nimeni alta decât vicecampioana din Kosovo.

Trupa antrenată de Duško Vujošević a fost cap de serie la tragerea la sorţi, astfel că va disputa prima partidă în deplasare, pe data de 2 octombrie. Ulterior, returul se va desfăşura la Cluj-Napoca, pe 9 octombrie.

KB Rahoveci provine dintr-un oraş aflat în partea de vest a statului Kosovo. Viitoarea adversară a clujenilor îşi dispută partidele de pe teren propriu în sala Mizahir Isma, o arenă cu o capacitate de 4.000 de locuri.

În stagiunea precedentă, antrenorul celor de la KB Rahoveci a fost Bojar Loci, un tehnician care s-a bazat pe patru baschetbalişti din Statele Unite, alături de opt sportivi din Kosovo.

Oaspeții şi-au schimbat principalul, numindu-l în această funcţie pe Neven Plantak. Specialistul croat le-a mai pregătit pe Zadar, Alkar, Jazine (toate din Croaţia), respectiv Posusje (Bosnia).

În ultima ediţie a Superligii, KB Rahoveci a disputat finala, fiind învinsă de Z-Mobile Prishtina cu 3-1 la general. Oponenţii noştri activează la nivelul primei ligi din Kosovo din anul 2012, iar în sezonul 2016/2017 au izbutit chiar să câştige campionatul.

Dacă trecem de kosovari, în faza grupelor vom da peste BC Enisey Krasnoyarsk din Rusia. Totodată, în grupa G se vor mai afla două dintre formaţiile Sodertalje Kings (Suedia), Balkan Botevgrad (Bulgaria) şi Antwerp Giants (Belgia).

sportulclujean

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *