„U” Cluj încheie neînvinsă seria amicalelor în stagiul de pregătire din Slovenia

Universitatea Cluj a câștigat ultimul amical al stagiului de pregătire din Slovenia, scor 2-0 (1-0), împotriva formației saudite Al Wehda, într-o partidă disputată la 35 de grade pe stadionul din localitatea Rogaska Slatina.

Cristi Dulca a trimis în teren următoarea formație în prima repriză:

Dur-Bozoancă – Telcean, Inacio, Crăciun, Taub – Ceitil – Pedro Mendes, Firmino, Pop – Goga, Gavra.

După două ocazii notabile în prima repriză, câte una de ambele părți, veteranul Dorin Goga a deschis scorul după ce a scăpat singur cu portarul și a înscris elegant, în urma unei pase filtrante furnizate de a tânărul Alex Pop (35). Cinci minute mai devreme, Pop avusese o situație importantă de a deschide scorul, dar șutul său din marginea careului s-a dus puțin pe lângă poartă. Și tot el a preluat balonul la 20 de metri de buturile arabilor, a driblat scurt și a reluat plasat din colțul careului, puțin peste transversală. 1-0 pentru U Cluj a fost scorul după primele 45 de minute.

După pauză, „șepcile roșii” au făcut o serie de modificări. Dur-Bozoancă, Crăciun, Mendes, Firmino și Goga au părăsit terenul și au intrat Jose Costa, Kay, Rafa, Pârvulescu și Florescu.

Pârvulescu a ratat o ocazie singur cu portarul după ce a tras direct în picioarele acestuia (46). Gavra a avut și el golul în vârful ghetei, dar a reluat puțin peste poartă (48).

Portarul lui „U” Cluj, Jose Costa, a respins cu piciorul un șut-centrare (51), iar unul dintre fotbaliștii saudiți s-a înălțat perfect și a reluat cu capul puțin peste poartă (55).

În partea a doua au mai intrat Dican în locul lui Alex Pop, Vomir în locul lui Telcean și Burghele în locul lui Gavra. Din minutul 61 cele două formații au evoluat cu un om mai puțin pe teren, portughezul Inacio fiind cel eliminat din tabăra clujenilor.

„U” a făcut 2-0 după un contraatac fulger, finalizat de portughezul Rafa (75), iar în minutul 87, Takacs a centrat perfect în careu dintr-o lovitură liberă, de unde Florescu a trimis mingea cu capul în bară, iar meciul s-a încheiat.

Universitatea Cluj încheie stagiul de pregătire din Slovenia neînvinsă, cu victorii pe linie.

În celelalte două meciuri-test, „Șepcile roșii” au trecut cu 5-2 de NK Krka (Slovenia, Liga 2) respectiv cu 2-1 de FC Mezokovesd-Zsory (Ungaria, prima ligă).

Foto: facebook.com/FCUCluj

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *