Dan Petrescu, după victoria cu Dinamo: „La CFR nu ai voie să fi pe locul 2 sau să faci egal că e dramă. Trebuie să câștigi, dacă faci un egal, ești prost”

Antrenorul campioanei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat după victoria cu 1-0 în fața lui Dinamo că rezultatul este unul just ținând cont cp am schimbat zece jucători.

„Da, sunt mulțumit de rezultat, e unul just pentru ce a fost în teren astăzi. Am ratat foarte multe ocazii mari de tot, ținând cont că am schimbat toată echipa, nu e ușor și nu e o scuză, dar un exemplu pe care îl dau, Butean a venit de două zile și a jucat prima dată cu Pereira și cred că nu se știe cum îi cheamă unul pe altul. Nu a fost ușor să risc, dar dacă nu riști, nu câștigi. Nimeni poate că nu apreciază această victorie, dar eu o apreciez fantastic de mult, nu e așa ușor să faci o asemenea echipă, să schimbi 10 jucători de la meci la meci, poate au făcut-o alții, dar nu cred că au câștigat.

Mă așteptam ca Dinamo să joace așa, îi cunosc toți jucătorii, au băgat cea mai bună formulă, în afară de Nistor care e accidentat. Mai trebuie puțin timp să lege ceva, poate cu doi trei jucători, e clar că acum e presiune mare, dar sincer eu îi văd în play off, poate zice că așa am jucat eu cu Dinamo, dar eu îi văd acolo. Dacă nu e liniște și e mereu scandal va fi greu.

Fiecare zice ce vrea de arbitraj, mie mi-a zis Cestor că a primit un picior în cap și a stat jos, ce să facă, fiecare decide ce vrea. Noi am avut până acum multe penalty-uri neacordate și nu am cerut să fie exclus niciun arbitru, am avut trei penalty-uri pentru și nu au fost date, nu am cerut nicio excludere. Nu pot să răspund la ce zice Prunea sau altcineva, e normal ei își cer drepturile.

Mă așteptam ca suporterii noștri să fie mai mulți, mai ales că veneam după o perioadă bună, dar sperăm în viitor să fie mai mulți și să ne ajute la meciurile următoare. Per total nu a fost un meci extraordinar, dar la final rămâne scorul, dacă era 2-0 nu se supăra nimeni, ei au avut doar o lovitură de cap a lui Bejan în rest nu îmi aduc aminte de nicio ocazie, nici măcar de jumătate de ocazie”, a concluzionat antrenorul Dan Petrescu, după succesul cu Dinamo, scor 1-0.

Dan Petrescu: La CFR nu ai voie să fi pe locul 2 sau să faci egal că e dramă

„La CFR dacă nu ești pe primul loc ca antrenor n-ai nicio șansă, locul 2 nu e de ajuns, aici trebuie să fi sus, trebuie să câștigi, dacă faci un egal, ești prost, cam așa e la CFR. Așa e aici, vă spun eu, fanii vor mereu victorii, mă ceartă mereu, mă ceartă în spate toată lumea, bagă-l pe ăla, așa e la CFR, am experiență, m-am obișnuit. M-am călit acum, dacă nu câștigăm suntem proști, la CFR nu ai voie să fi pe locul 2 sau să faci egal că e dramă maximă, deci trebuie să câștigăm toate meciurile și să fi cît mai sus”, a spus Petrescu.

Despre meciul cu Maccabi

„Meciul următor e cel mai important și e cu Maccabi, pentru club mai ales și pentru România, e important să ne calificăm. Și pentru jucătorii noștri care au și ei o vârstă, care au dat tot ce trebuie pentru CFR ar fi un rezultat fantastic dacă ne-am califica. Nu contează rezultatul, contează calificarea. Dar o avem grea de tot în Israel, 100% va fi foarte cald, prietenul meu care a plecat acolo înainte mi-a spus că e incredibil de cald și umiditate, stadionul va fi plin, fanii, sper să fie un arbitru corect și după aia sper să avem și noi inspirație și noroc. Sper că băieții să prindă o zi bună și să alerge foarte mult”, a spus „Bursucul”.

Țucudean va face deplasarea în Israel 100%

„Da, Țucudean va face deplasarea 100% în Israel și sunt 50/50 șanse să fie pe banca de rezerve, mâine dimineață avem antrenament și după aia decolăm imediat, avem un zbor de trei ore. Vreau să îl văd, două zile s-a antrenat bine, mi-a plăcut ce am văzut la el, dacă în astea două zile se antrenează bine va fi pe banca de rezerve. Depinde și de rezultatul care va fi și scorul, dar dacă ne gândim la Țucudeam numai pierdem concentrarea la echipă, e important, dar cel mai importantă e echipa pentru mine”, a spus antrenorul CFR-ului.

CFR Cluj a câștigat cu 1-0 meciul cu Dinamo din etapa a 3-a a Ligii I, printr-un penalty transformat de Omrani și a urcat pe prima poziție a clasamentului, cu 7 puncte.

Următorul joc oficial va avea loc marți, 30 iulie, de la ora 20:00, cu Maccabi Tel-Aviv, în returul din turul 2 al preliminariilor Champions League, iar scorul pornește de la 1-0 pentru campioana României.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *