Omrani din nou decisiv! CFR învinge Dinamo și devine lider.Peluza Vișinie a boicotat meciul, iar neînțegerile cu conducerea continuă

Rămasă fără sprijinul galeriei, campioana României, CFR Cluj, s-a impus cu scorul de 1-0 (0-0) împotriva lanternei roșii, Dinamo București, în etapa a 3-a a Ligii I, grație unui penalty transformat de Omrani în finalul meciului.

Suporterii din Peluza Vișinie s-au ținut de cuvânt și nu au ocupat zona lor, iar un grup de fani izolați de la tribuna a 2-a, din spatele mesei presei, au scandat injurii la adresa unor oficiali de la marginea terenului. Asistăm la un boicot organizat al fanilor din Gruia împotriva conducerii, lucru nemaiintâlnit până acum!

Nu avem detalii despre motivele absenței peluzei CFR-ului, dar totul a început de la momentul când a fost anunțat că se vor vinde bilete pentru această partidă doar pe baza unor liste nominale și nu la casele de bilete ale stadionului așa cum s-a întâmplat până acum, aceasta fiind o decizie a Jandarmeriei, au precizat oficiali ai clubului, decizie care i-a iritat pe reprezentanții Peluzei Vișinii.

Suporterii lui Dinamo au umplut sectorul rezervat echipei oaspete împreună cu fanii Universității Cluj și au continuat războiul lor cu finanțatorul Ionuț Negoiță, președintele Bogdan Bălănescu și directorului sportiv Florin Prunea.

Galeria lui Dinamo a dominat fondul sonor în Gruia.

Meciul a fost unul echilibrat în prima repriză. Dinamoviștii au avut prima ocazie de gol a meciului, Montini a reluat cu capul o minge dintr-o lovitură liberă periculoasă (3), iar replica feroviarilor a venit în minutul 16, Costache a pătruns periculos în careu și a deviat o minge spre poartă, dar portarul Piscitelli a deviat în corner. Luis Aurelio nu a putut să profite de o degringoladă și o neînțelegere între Sin și Piscitelli în careul propriu și a reluat pe lângă poartă, după ce portarul a ieșit (21). Cestor a scăpat din marcajul lui Bejan și a trimis mingea cu capul, iar Costache nu a ajuns la minge și s-a dus pe lângă poartă (26). O gafă a portarului Pisticelli, ieșit aiurea din poartă, dar lovitura de cap a lui Păun s-a oprit pe plasa porții dinamoviste (31).

Foto © Gabor Istvan-Gabor

Dinamo a reușit să reziste asaltului timid al campioanei în prima parte, intrând la vestiare cu un scor alb.

Galeria dinamovistă a scandat mesaje anti presa română și împotriva jurnalistului Mihai Mironică de la PRO TV acuzând că acesta i-at fi jignit pe ultrasii dinamoviști după meciul cu Viitorul.

Petrescu a mutat ofensiv în debutul reprizei secunde, înlocuindu-l pe juniorul Itu cu golgheterul de Champions League, Bilel Omrani, care a avut prima situație de gol în minutul 48, când a șutat în portar din careu, dar tușierul a ridicat fanionul pentru ofsaid, după un șut din unghi a lui Luis Aurelio, deviat în corner.

Ocazie importantă pentru Dinamo în urma unui corner, fundașul Florin Bejan a trimis mingea cu capul peste poartă (57).

CFR a trecut pe lângă deschiderea scorului, Mailat a tras un șut pe poartă, mingea a sărit la Costache, iar tânărul jucător a șutat foarte bine, plasat, la colțul lung, însă mingea s-a dus pe lângă poartă (64).

Foto: Gabor Istvan-Gabor

Trupa lui Dan Petrescu a primit un penalty în minutul 80 al meciului, în urma unui fault comis asupra lui Cestor, iar Omrani a deschis scorul de la punctul cu var (83), 1-0.

Foto: Gabor Istvan-Gabor

CFR a rămas în zece oameni după eliminarea lui Mailat pentru al doilea galben, iar dinamoviștii s-au aruncat în atac în încercarea de a smulge un punct în Gruia.

La ultima fază a meciului, portarul Piscitelli a urcat și el în atac pentru o lovitură liberă, dar defensiva feroviarilor a respins și meciul s-a încheiat cu victoria CFR-ului.

În urma acestui succes, feroviarii urcă pe primul loc în clasament, cu 7 puncte. Urmează pentru ceferiști, marți, în deplasare, returul cu Maccabi Tel Aviv din turul 2 preliminar UEFA Champions League.

Echipele de start:

CFR Cluj: Arlauskis – Butean, Cestor, A.Mureșan, Peteleu – L. Aurelio, Hoban, Itu (Omrani, min. 46) – A. Păun, V. Costache, M. Pereira (Mailat, min. 63)

Rezerve: Vâtcă, Susic, Burcă, Sylla, Petrilă, Mailat, Omrani

Antrenor: Dan Petrescu

Dinamo București: Piscitelli – De Moura, Bejan, R. Grigore, Sin – Mrzljak (Bru, min. 46), Răuță, Filip (Popa, min. 86) – Sorescu, Montini, Moldoveanu (Mihaiu, min 78)

Rezerve: Straton, Klimavicius, Ciubotariu, Mihaiu, Crețu, Bru, Popa

Antrenor: Sebastian Moga

Arbitru principal: Andrei Chivulete

Asistenți: M. Grigoriu, A. Vornicu

Arbitru rezervă: M. Barbu

Cartoșe galbene: Arlauskis (11), Costache (60), Hoban (66), Mailat (73), Mailat (87)

Cartonașe roșii: Mailat (87)

Foto sus © Gabor Istvan-Gabor

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *