Cine e Celtic Glasgow: un club mare al Europei, câștigător de Cupa Campionilor Europeni, cu galerie puternică

Celtic Glasgow, adversara CFR Cluj din turul al treilea preliminar de calificare în Champions League este un club de mare tradiție în fotbalul scoțian, britanic și european.

Despre lotul lui Celtic puteți citi AICI

El a fost fondat în anul 1887, când în România încă nu se practica fotbalul și Transilvania era parte din Imperiul Austro-Ungar.

Celtic o are ca rivală pe Glasgow Rangers. Celtic sunt cunoscuți ca și ”catolicii” iar Rangers ”protestanții”.

Celtic a câștigat de 49 de ori campionatul Scoției, ultima oară în 2018, și de 38 de ori Cupa. Stadionul pe care își dispută meciurile de acasă, Celtic Park, este cel mai mare stadion al Scoției, cu o capacitate de 60.837 de locuri.

Atmosfera e incandescentă la meciurile ”catolicilor”.

În 1967, Celtic a devenit prima echipă britanică și singura echipă scoțiană câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni, acuala Champions League. În acel sezon, Celtic a câștigat toate competițiile la care a participat, pe lângă Cupa Campionilor impunându-se în campionatul Scoției, Cupa Scoției, Cupa Ligii Scoției și Cupa Glasgow. A mai jucat o finală a Cupei Campionilor, în 1970, pierdută în fața lui Feyernoord Rotterdam.

În 2003, Celtic a ajuns în finala Cupei UEFA, unde a fost învinsă de FC Porto, conform wikipedia.org

Atmosfera de pe Celtic Park:

https://www.youtube.com/watch?v=kIBOVMTA7BI

Tiberiu Farcas

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *