VIDEO. Să vină Celtic. CFR Cluj a obținut calificarea în turul 3 al Ligii Campionilor!

După succesul cu 1-0 din tur de la Cluj, CFR a obținut calificarea în turul III preliminar al Ligii Campionilor după ce a smuls o remiză în manșa a doua a „dublei” cu Maccabi Tel Aviv, scor 2-2 (1-2), și va întâlni campioana Scoției, Celtic Glasgow.

Israelienii au deschis scorul prin Blackman, care a profitat de o bâlbâială în careu a defensivei lui Dan Petrescu și a înscris din 6 metri (15). Două minute mai târziu, Bordeianu a fost faultat în careu și a primit penalty, iar Culio a restabilit egalitatea de la punctul cu var (19).

Atacantul Mario Rondon a dus-o pe campioana României în avantaj cu trei minute înainte de pauză și a înscris cu capul pentru 1-2 (42).

În debutul reprizei secunde, Maccabi a restabilit egalitatea grație unei reușite a lui Cohen, care a trecut elegant de patru jucători și a sutat plasat din marginea careului, gol și 2-2 (48).

Defensiva CFR-ului a rezistat cu brio până la final asaltului ofensiv al gazdelor și a obținut „biletul” de acces spre turul următor al Ligii Campionilor.

CFR Cluj a primit deja din partea forului european suma de 280.000 de euro ca urmare a dublei cu Astana și a calificării în turul doi preliminar din UEL. Acum, pentru eliminarea israelienilor de la Maccabi, ardelenii vor mai încasa 380.000 de euro.

Apoi, doar pentru prezența în turul trei preliminar al UEFA Champions League, CFR Cluj mai are garantată suma de 480.000 de euro, ceea ce duce la totalul de 1,1 milioane de euro.

În turul următor al preliminariilor UCL, ultimul dinaintea play-off-ului,  CFR Cluj va da peste scoțienii de la Celtic Glasgow. Dacă vor reuși să-i elimine și pe aceștia, atunci cei de la CFR nu numai că-și vor asigura prezența în grupele Europa League, dar vor da și un tun financiar, pentru că vor fi recompensați de UEFA cu suma de 5 milioane de euro!

Echipele de start:

Maccabi: Gianniotis – Kandil, Piven, Amador, Davidzada – Glazer, Peretz, Micha, Rikan – Y. Cohen, Blackmann.

Antrenor: Vladimir Ivic

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Djokovic, Bordeianu, Culio – Păun, Omrani, C. Deac.

Antrenor: Dan Petrescu

Arbitri: Marco Fritz – Christian Gittelmann şi Dominik Schaal (toți din Germania)

Primul joc din „dubla” cu Celtic Glasgow va avea loc miercuri, 7 august, de la ora 21:00, pe stadionului „Dr. Constantin Rădulescu”.

Vasile Manu

10 ani de experiență în presă. Am scris și scriu în continuare și pentru eClujeanul.ro din luna iulie 2012, foaiatransilvana.ro și clujulpolitic.ro. Am acoperit toate domeniile de activitate, politic, social, administrativ, iar din iunie 2019 sunt în slujba sportului din Cluj odată cu înființarea sportulclujean.ro.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *