”Legiunea portugheză” a rămas datoare la ”U” Cluj. Nici jucătorii români rămași din lotul trecut nu au strălucit

Sezon de Liga a 2-a început greu pentru fotbaliștii de la Universitatea Cluj. Obiectivul e promovarea, declarat de la început de antrenorul Cristian Dulca, încă de la prezentarea ”legiunii portugheze” adusă la ”U” pe ”filiera” Octavian Moraru, team-managerul de la ”U” și de vicepreședintele Cosmin Irimieș.

Noi vrem promovarea. Vom munci, vom fi modești, ne vom antrena bine. Avem susținerea conducerii administrative, a orașului. Locul lui ”U” e în Liga 1. Aștept susținerea suporterilor. Nu am venit pentru bani sau lauri ci să promovăm pe „U” . ”, spunea Dulca la prezentarea transferurilor, pe Cluj Arena.

11 iulie 2019, Cluj Arena. Prezenarea noului antrenor si a noilor transferati

Portarul Costa a venit la reunire.

Restul de portughezi au fost prezentați atunci, la …prezentarea oficială, la Cluj Arena:  André Ceitil Castanheira, 24 de aniPedro Mendes, 25 de aniJosé CostaHugo FirminhoInacio Miguel.

La fel, originar din Capul Verde, a fost prezentat fundașul central Carlos Daniel Silveira da Graça supranumit „Kay” , cel care a jucat în Liga 1 la Craiova.

Și tot cel care a jucat ca un începător la Reșița, a fost eliminat și are pe conștiință eșecul cu reșițenii.

Kay e acum scos în afara lotului și trage să slăbească pentru a reveni în lot în condiții optime, nu cum a fost adus la Universitatea, cu kilograme în plus. S-a văzut asta și la amicalul cu PAOK, când nu a putut acoperi zona sa deloc.

Iată ce zicea Carlos Daniel Silveira da Graça „Kay” la prezentare Va fi foarte greu în acest sezon, dar am ales să vin aici pentru proiect, am avut o ofertă de Liga 1 dar am refuzat pentru un club de 100 de ani. Nu m-am gandit de 2 ori.”.

Ce au zis restul de ”străini„ vedeți și auziți mai jos.

Din portughezii aduși la ”U” putem spune că doi s-au remarcat pozitiv până acum: fundașul Inacio și mijlocașul Rafa.

Conducerea lucrează cu InStat, renumit program de monitorizare al fotbaliștilor. Cifrele demonstrează că portughezii sunt superiori jucătorilor autohtoni care au fost păstrați din lotul trecut. Dar nici ”străinii” nici autohtonii nu au strălucit iar la Pitești, de exemplu, în primul examen puternic al sezonului, fotbalul prestat de elevii lui Dulca a fost foarte modest. Maniera de joc imprimată de antrenor, extrem de defensivă, în special în a doua repriză, nu avea cum să dea roade și a surprins lipsa de curaj la 0-0. Nici veteranii Goga sau Florescu nu au reușit mai nimic în acest prim meci cu o candidată la promovare. Iar golgeterul Gavra nu își găsește deloc cadența.

Nu putem să nu remarcăm că au ieșit în evidența tinerii, în special A. Pop, venit de la Viitorul, nu doar prin golul de excepție de la Mureș ci prin atitudine și calități.

Iată mai jos cum a arătat ”U” în cele trei meciuri de până acum. Sâmbătă la Târgu Mureș, ”U„ joacă cu liderul Ligii 2, unul suprinzător, Gloria Buzău, care are trei victorii și a șters pe jos cu Sportul Snagov, pe care a învins-o cu 7-0, acelasi Snagov pe care ”U” a bătut-o foarte greu in retur, pe Cluj Arena, în extremis, cu 1-0. (portughezii sunt cu litere boldate)

FC Argeș- ”U” Cluj 1-0

„U” Cluj: Dur-Bozoancă – Takacs, Crăciun, Inacio, Berci – Dican, Ceitil, Florescu (Gavra, min. 65) – Goga, Al. Pop (Burghele, min. 88), Rafa, (Pârvulescu, min. 71)

Rezerve: Jose Costa, Taub, Pedro Mendes, Gavra, Burghele, Pârvulescu, Imbrea

”U” Cluj-Viitorul Târgu Jiu 3-0

„U” Cluj: Jose Costa – Crăciun, Inacio, Dican, Taub – Takacs (Imbrea, min. 84), Ceitil, Rafa Miranda, Goga, Pop (Burghele, min, 63) – Gavra

Rezerve: Dur-Bozoancă, Florescu, Mendes, Firminho, Burghele, Pârvulescu, Imbrea

Resița -U Cluj 2-0

„U” Cluj: Dur-Bozoancă – T. Telcean, Kay, Miguel Inacio, Berci – Florescu, Mendes – M. Pop, D. Goga (cpt.), H. Firmino – Gavra
Rezerve: Goncalves – Taub, Ricardo Da Costa, Ceitil Castanheira, F. Burghele, R. Dican, A. Crăciun

Tiberiu Farcas

Peste 20 de ani de experiență în industria media din România, autor al istoriei presei clujene, "Colosul cu picioare de hârtie", dar și co-autor al volumului "Cluj contra Cluj - Istoria celui mai vechi derbi local din România", o sinteză a confruntărilor directe dintre "U" Cluj și CFR, realizată în colaborare cu jurnalistul Bogdan Stanciu.

Learn More →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *